Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2020,
13.35

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

9

Natisni članek

BiH Koronavirus

Sreda, 28. 10. 2020, 13.35

3 leta, 5 mesecev

V bolnišnici je preživel kar 93 dni, od tega 27 na ventilatorju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,98

9

Zlatko Anđelić prihaja iz mesta Kiseljak v Bosni in Hercegovini. Te dni mu je po 93 dneh v bolnišnici, od tega je bil kar 27 dni priključen na ventilator za umetno predihavanje, uspelo premagati novi koronavirus. 

Petdesetletni Zlatko Anđelić v Bosni in Hercegovini velja za medicinski fenomen. Zaradi okužbe z novim koronavirusom je kar 93 dni preživel v bolnišnici. Vmes so ga morali večkrat priključiti na ventilator, skupaj je s pomočjo naprave dihal kar 27 dni. Bil je tudi klinično mrtev.

Zdravniki menijo, da so v njegovem primeru premaknili meje v boju z virusom, je poročala Federalna televizija. Kot je povedal tamkajšnji zdravnik Marko Androšević, so se pri Zlatku pojavili vsi mogoči zapleti, ki jih lahko ima nekdo, ki je priključen na ventilator.

Pomoč pokličite takoj, ko jo potrebujete

Začelo se je julija, ko je simptome najprej dobila njegova žena, nato so zboleli še on in njuni hčerki. Zlatko meni, da je naredil napako, saj je zdravnikom prepozno javil, da potrebuje pomoč. Kot je dejal, v primeru, da dobite simptome, ne čakajte, ampak takoj pokličite zdravnika. Ljudi je pozval k odgovornosti, upoštevanju ukrepov in varovanju zdravja. 

Karantena. Osamljenost. Koronavirus. Izolacija.
Novice Okuženih je okoli 60 tisoč ljudi. To je rešitev za končanje epidemije.

Zlatko je v teh dneh po treh mesecih le zapustil bolnišnico v Novi Bili. Zaradi bolezni je izčrpan, a vesel, da jo je premagal. Zahvalil se je zdravnikom in bogu, saj brez njihove podpore ne bi zmogel. 

V BIH rekordno število okužb

S porastom novih okužb se podobno kot drugje po Evropi srečujejo tudi v BiH. Včeraj so poročali o 1.555 novih okužbah (ob 3.137 testih). V enem dnevu je umrlo kar 21 bolnikov, kar je največ doslej. Okuženi so tudi številni zdravstveni delavci, najhuje je v bolnišnici v Zenici, kjer je okuženih sto zdravnikov in medicinskih sester. Zaradi porasta okužb bolnišnice izvajajo le še najnujnejše zdravljenje. 

Ne spreglejte