Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 1. 2017,
7.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,90

2

Natisni članek

Donald Trump Barack Obama volitve v ZDA 2016

Sreda, 11. 1. 2017, 7.42

6 let, 6 mesecev

Trumpa posneli s prostitutkami. Lažna novica ali resnica?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,90

2

Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Škandal v zvezi z domnevnim ruskim vpletanjem v ameriške volitve se je poglobil z nepotrjenimi obveščevalnimi informacijami o perverznostih novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa. Ta očitke odločno zanika kot čiste laži. 

Trumpu so obveščevalci v petek izročili poročilo z osebnimi in finančnimi informacijami o njem. Enako poročilo so dobili tudi Obama in kongresni voditelji, poroča CNN.

Ameriški obveščevalci naj bi informacije dobili od nekdanjega britanskega agenta tajne službe MI-6, ki so ga za preiskavo Trumpa najeli njegovi politični nasprotniki. Ta neimenovani Britanec je po besedah legendarnega Carla Bernsteina, ki je razkrival afero Watergate, dobil informacije, ki naj bi jih o Trumpu imeli Rusi.

Nekatere informacije iz poročila britanskega obveščevalca so se sicer že izkazale za napačne, poroča Reuters. Buzzfeed je poročilo objavil s pripisom, da informacij v njem ni mogoče preveriti.

Nekdanji obveščevalec je med drugim v poročilu zapisal, da so Rusi Trumpa med obiskom Moskve posneli v hotelski sobi s prostitutkami, ki jim je naročil, naj urinirajo na posteljo, ker sta prej v njej med obiskom Moskve spala predsednik ZDA Barack Obama in prva dama Michelle. S temi posnetki bi Rusi lahko izsiljevali Trumpa, je še zapisano v poročilu britanskega obveščevalca.

Poleg tega, kot navaja obveščevalec, ruski režim že najmanj pet let aktivno podpira Trumpa, da bi vnesel razdor v zahodno zavezništvo. Novoizvoljeni ameriški predsednik je na Twitterju zanikal kakršnekoli povezave z Rusijo. Prepričan je, da obveščevalci ne bi smeli dopustiti, da je ta lažna novica pricurljala v javnost. "Ali živimo v nacistični Nemčiji?" je še zapisal.

Trumpov odvetnik: To so popolne neumnosti

Trump je že v torek zvečer tvitnil, da gre za laži in lov na čarovnice, njegov odvetnik Michael Cohen pa je zagotovil, da gre za popolne neumnosti, butaste lažne novice, s čimer bi bilo treba prenehati, ker gre za norčevanje iz javnosti. "Jasno je, da gre za domišljijo nekoga v upanju, da jo bodo liberalni mediji pograbili in objavili," je dejal Cohen.

Tudi Rusija je zanikala trditve, da ima obremenjujoče informacije o Trumpu. Poročilo britanskega obveščevalca so ruske oblasti označile za popoln ponaredek in poudarile, da je namen teh laži škodovanje odnosom z ZDA.

 

 

Ne spreglejte