Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2016,
20.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

4

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 Hillary Clinton Donald Trump

Sreda, 2. 11. 2016, 20.17

6 let, 6 mesecev

Trump prvič po maju v anketi prehitel Clintonovo, ampak …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,13

4

Volitve ZDA Hillary Clinton Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v anketi radia ABC in dnevnika Washington Post prvič po maju v prednosti pred demokratsko kandidatko Hillary Clinton.

Trump bi glede na anketo na volitvah prejel 46 odstotkov glasov oziroma odstotek več od demokratske tekmice. Vzrok za Trumpov vzpon je vpletenost Clintonove v afero z elektronskimi sporočili, poroča agencija dpa. 

Raziskava televizijske hiše CNN, ki je analizirala pet najpomembnejših anket, med drugim tudi omenjeno anketo ABC in Washington posta, sicer kaže, da bi na volitvah še vedno zmagala Clintonova s 46 odstotki glasov, Trump pa bi jih dobil 42.

Hillary Clinton po novi preiskavi FBI zbrala 11,3 milijona dolarjev

Kampanja Clintonove je začela oglaševati tudi v nekaterih doslej zanesljivo demokratskih državah, kar po trditvah volilnega štaba ni znamenje panike, ampak viška denarja, ki je prišel od donatorjev po petkovi najavi direktorja FBI o širitvi preiskave elektronske pošte.

Clintonova Trumpa znova napadla zaradi izjav o ženskah

Malo več kot teden dni pred ameriškimi predsedniškimi volitvami je Hillary Clinton v govoru v zvezni državi Florida znova napadla Donalda Trumpa zaradi njegovih komentarjev o ženskah. Trump je v preteklosti večkrat poniževal in žalil ženske, je izpostavila Clintonova, ki je bila na Floridi v družbi nekdanje mis Venezuele in mis Universe Alicie Machado, ki jo je leta 1996 Trump žalil zaradi njene postave.

Clintonova se je v zadnjih dneh bolj ali manj branila, saj je zvezna policija FBI pred kratkim spet sporočila, da je odkrila še več elektronske pošte v povezavi z zasebnim strežnikom Clintonove iz časa vodenja State Departmenta, zaradi česar ekipa republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa meni, da ima možnosti za zmago na volitvah.

Obama izrazil podporo Clintonovi in podvomil v modrost poteze direktorja FBI


Predsednik ZDA Barack Obama je v intervjuju za spletni medij NowThis podvomil v modrost odločitve direktorja FBI, da 11 dni pred volitvami obvesti kongresne voditelje o nadaljevanju preiskave elektronske pošte Hillary Clinton in obenem izrazil popolno zaupanje v demokratsko predsedniško kandidatko.

Ne spreglejte