Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 8. 2016,
8.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

3

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 Hillary Clinton Donald Trump

Torek, 2. 8. 2016, 8.42

6 let, 7 mesecev

Trump o Clintonovi: Ona je hudič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

3

donald trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Donald Trump si je izmislil novo ime za Hillary Clinton. Ta ni več "pokvarjena Hillary", ampak si je prislužila primerjavo s hudičem.

Med zborovanjem svojih podpornikov v Pensilvaniji je republikanski predsedniški kandidat napadel Bernieja Sandersa, ker je kapituliral pred Clintonovo v demokratski tekmi za predsedniško nominacijo. "Sklenil je dogovor s hudičem. Ona je hudič," je bil nedvoumen newyorški milijarder, ki je Clintonovi do zdaj vedno dodal pridevnik pokvarjena zaradi njenih povezav z Wall Streetom.

Hillary ponovno v vodstvu
Clintonova je po konvenciji svoje stranke v Philadelphii povečala oziroma si povrnila prednost v anketah pred Trumpom. 

V zadnji anketi CNN Clintonova vodi z 52 odstotki proti 43, v anketi CBS pa s 47 odstotki proti 41. Če se pridružita še kandidat svobodnjakov Gary Johnson in kandidatka zelenih Jill Stein, Clintonova v anketi CNN vodi s 45 odstotki proti 37, Johnson ima devet, Steinova pa pet odstotkov glasov.

Slabša za Trumpa je anketa PPP v Pensilvaniji, kjer Clintonova vodi z 49 odstotki podpore proti 45. Pensilvanija je država, ki jo želi Trump iztrgati demokratom, ker ima veliko nezadovoljnih belopoltih volivcev.

Trump je še vedno v velikih težavah zaradi svojih izjav o starših ubitega ameriškega vojaka muslimanske vere Khizru Khanu in njegovi ženi Ghazali Khan, ki sta nastopila na demokratski konvenciji v Philadelphii. Trump je najprej namignil, da je bila žena na odru tiho, ker kot muslimanka nima besede, pozneje pa se je pritoževal po Twitterju, da ga je Khan zlobno napadel in da se bo pač branil. Zaradi njegovih besed ga niso napadli le demokrati, kritični so bili tudi republikanci.

Dobivala bosta informacije o nacionalni varnosti
Clintonova in Trump bosta že v naslednjih dneh začela dobivati informacije o nacionalni varnosti od urada nacionalnega direktorja za obveščevalne dejavnosti Jamesa Clapperja.

 

Ne spreglejte