Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 4. 2023,
12.47

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

Natisni članek

županja prostitucija turizem Amsterdam

Torek, 11. 4. 2023, 12.47

1 leto

Selitev rdeče četrti v predmestje Amsterdama uživa le malo podpore

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

Amsterdam, rdeča četrt | Spolne delavke vztrajajo, da želijo ostati v rdeči četrti De Wallen ter da so grešni kozel zaradi pritožb glede kriminala, pijančevanja in zlorabe mamil na tem območju.

Spolne delavke vztrajajo, da želijo ostati v rdeči četrti De Wallen ter da so grešni kozel zaradi pritožb glede kriminala, pijančevanja in zlorabe mamil na tem območju.

V Amsterdamu močno razburjajo načrti županje nizozemske prestolnice, da bi zakonito prostitucijo iz razvpite četrti rdečih luči preselili v t. i. erotični center v predmestju, čemur ostro nasprotujejo spolne delavke in tudi tamkajšnje prebivalstvo.

V središču spora se je znašla amsterdamska županja Femke Halsema. Ta vztraja pri načrtu glede erotičnega centra, ki očitno uživa malo podpore tako med meščani kot ponudnicami spolnih užitkov.

Na srečanju z županjo v sejni dvorani na jugu Amsterdama se je zbralo na stotine jeznih domačinov, ki si ne želijo "ogromnega bordela" pred svojim pragom. Meščani so se tako nepričakovano znašli na isti strani kot spolne delavke, ki nasprotujejo preselitvi iz četrti v središču mesta z znamenitimi rdečimi neonskimi kabinami, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Amsterdam, bar
Trendi V Amsterdamu imajo dovolj žurerskih Britancev: "Ne prihajajte"

Spolne delavke vztrajajo, da želijo ostati v rdeči četrti De Wallen ter da so grešni kozel zaradi pritožb glede kriminala, pijančevanja in zlorabe mamil na tem območju. "Županja pravi, da smo samo turistična atrakcija," je za AFP povedala ena od spolnih delavk po imenu Michelle.

Ublažiti želijo vpliv množičnega turizma

Amsterdam se poskuša znebiti podobe mesta greha, ki ga ima zaradi svoje znamenite rdeče četrti, in ublažiti vpliv množičnega turizma.

Županja je predlagala vzpostavitev erotičnega centra s sto sobami. A preden bo kakršenkoli center dejansko zaživel, lahko traja več let. Amsterdamska uprava se namerava o lokaciji centra odločiti do konca tega leta.

Marca se je na desetine spolnih delavk s transparenti z napisom Rešite rdečo četrt srečalo z županjo v mestni hiši, češ da bodo načrti škodovali njihovemu preživetju. Obtožile so jo, da bo z odganjanjem posla škodovala Nizozemski.

V prepir se je zapletla celo Evropska agencija za zdravila (Ema), ki močno nasprotuje temu, da sta dve od predlaganih lokacij za erotični center blizu njenega novega sedeža v južnem Amsterdamu, kamor se je agencija preselila iz Londona po brexitu.

Amsterdam rdeča četrt
Novice Amsterdam napoveduje: od maja nič več konoplje v rdeči četrti
Ne spreglejte