Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 8. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,58

2

Natisni članek

Donald Trump Bela hiša Sarah Sanders John Kelly Anthony Scaramucci Steve Bannon Reince Priebus

Torek, 1. 8. 2017, 7.00

6 let, 7 mesecev

Scaramuccija so iz Bele hiše pospremili varnostniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,58

2

Anthony Scaramucci | Foto Reuters

Foto: Reuters

Anthonyja Scaramuccija so po enajstih dneh vodenja Urada za komunikacije Bele hiše s sedeža ameriške izvršne oblasti pospremili varnostniki, potem ko ga je predsednik ZDA Donald Trump odstavil s položaja.

Bela hiša je v ponedeljek potrdila, da Scaramucci odhaja s položaja. Tiskovna predstavnica Sarah Sanders je povedala, da je Scaramucci ocenil, "da je najbolje, da vodji kabineta da proste roke in mu omogoči, da sam sestavi svojo ekipo".

Ameriški mediji, med njimi časnik New York Times in spletni medij Politico, so pred tem poročali, da je Scaramuccija odstavil Trump po pritisku novega vodje kabineta v Beli hiši generala Johna Kellyja.

Scaramucci je pretekli teden v odmevnem intervjuju za revijo New Yorker vulgarno opisoval Trumpovega političnega stratega Steva Bannona in šefa kabineta Reinca Priebusa. Iz Bele hiše so sporočili, da so bile Scaramuccijeve opazke neprimerne.

Iz Bele hiše letel zaradi Melanie in Ivanke?

ivanka trump, melania trump | Foto: Reuters Foto: Reuters Kot ena izmed razlag, za hitro slovo Scaramuccija, se v medijih pojavla, da se je s svojimi izjavami priskutil dvema močnima ženskama iz kroga predsednika Trumpa - njegovi ženi Melanii in hčerki Ivanki. New York Times je tako poročal, da sta omenjeni ženski jezni zaradi Scaramuccijevih izjav, je pa časnik na Twitterju opozoril, da bi bilo lahko vse skupaj le "spin".

Vir iz Bele hiše je dejal, da nikomur v ožjem Trumpovem krogu ni bilo žal, ko so Scaramuccija odpustili.

Scaramucci se vrača na staro delovno mesto pri banki Export-Import. Za zdaj ni znano, kdo bo prišel na njegovo mesto v Beli hiši.

Sarkastičen odziv na družbenih omrežjih

Družbena omrežja so se hitro odzvala na slovo Scaramuccija iz Bele hiše po le desetih dneh. "Če ste kupili mleko na dan, ko je Scaramucci prevzel svoje delovno mesto, potem je še vedno sveže," se je na Twitterju iz dolžine oziroma kratkosti Scaramuccijevega mandata pošalil en uporabnik, drugi pa je izpostavil, da je zakon starlete Kim Kardashian s košarkarjem Krisom Humphriesom trajal sedemkrat dlje kot Scaramucci na položaju v Beli hiši.

Spet tretji se je pošalil, da je imel mačke, ki so trajali dlje kot Scaramucci, še eden pa je povzel Scaramuccijevo epizodo v Trumpovi vladi z besedami: "Z veseljem bi prodal svoj posel in da bi se moja devet mesecev noseča žena ločila od mene, da bi dobil službo pri Trumpu, nato pa bi me deset dni kasneje odpustili." Scaramuccijeva žena je namreč pred dnevi vložila zahtevo za ločitev, po pisanju nekaterih ameriških medijev zato, ker naj ne bi marala Trumpa.

Ne spreglejte