Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 5. 2022,
10.19

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,34

4

Natisni članek

vplivneži Bali

Sobota, 7. 5. 2022, 10.19

2 leti

Ruska vplivnica v težavah: pozirala je gola, zdaj ji grozi zapor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,34

4

bali | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ruska vplivnica Alina Fazlejeva se je znašla v težavah. Ker je na oddihu na Baliju gola pozirala ob 700 let starem drevesu, za katerega domačini verjamejo, da je blagoslovljeno, ji zdaj grozita tako šest let zapora kot denarna kazen v višini 64 tisoč evrov. 

Vplivnica in jogistka Alina Fazlejeva je na Instagramu delila fotografijo, na kateri na Baliju gola pozira ob 700 let starem drevesu. Niti slutila ni, kakšne težave si bo nakopala s tem. 

Na objavljeno fotografijo je naletel poslovnež Niluh Djelantik in Rusinjo prijavil tamkajšnji policiji. Gole fotografije vplivnice so med domačini povzročile veliko razburjenja, poleg tega je Fazlejeva pozirala ob drevesu, za katerega na Baliju verjamejo, da je blagoslovljeno.

V skladu s strogimi zakoni države ji zaradi golote grozita tako šest let zapora kot denarna kazen v višini 64 tisoč evrov, poroča The Sun.

Sama se je predala policiji

Po odzivu lokalnih oblasti in domačinov je na Instagramu izbrisala razgaljene fotografije, objavila pa je fotografijo svetega drevesa in opravičilo. "Obračam se na vse prijatelje in goste Balija. Naredila sem veliko napako, to obžalujem in nikoli več ne bom ponovila česa takega. Na Baliju je veliko svetih krajev in tako kot v mojem primeru marsikje to ni označeno. Pomembno je, da ta mesta in tradicijo obravnavamo spoštljivo. Pomembno pa je tudi, da izvemo, ali se lahko na teh krajih fotografiramo. Bali imam rada in še enkrat se opravičujem vsem prebivalcem in jih prosim za odpuščanje," je zapisala Rusinja. 

Objavila je tudi videosporočilo, v katerem je povedala, da je osramočena in da ni nikogar želela užaliti. Ko je izvedela za prijavo, je sama odšla na policijsko postajo, se opravičila in skušala razložiti, zakaj je prišlo do incidenta. Še pred tem pa je skupaj z možem, tokrat oblečena, še enkrat odšla k svetemu drevesu in prosila za odpuščanje. 

Alina Fazleeva | Foto: Instagram Foto: Instagram

Lokalne oblasti so potrdile, da se je vplivnica prostovoljno obrnila na policijo, tiskovni predstavnik policije pa je povedal, da primer preiskujejo.

Ne spreglejte