Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2024,
19.02

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

Natisni članek

intervju hčerka Vladimir Putin

Petek, 12. 1. 2024, 19.02

3 mesece, 2 tedna

Putinova hči v intervjuju: Za nas je največja vrednota človeško življenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30
Maria Vorontsova | Putin je sicer pred nekaj meseci dejal, da obe hčerki živita v Rusiji in nista javni osebnosti.  | Foto YouTube

Putin je sicer pred nekaj meseci dejal, da obe hčerki živita v Rusiji in nista javni osebnosti.

Foto: YouTube

Znano je, da je bil ruski predsednik Vladimir Putin z Ljudmilo poročen 31 let in da ima z njo dve hčerki, Marijo in Jekaterino, ki pa jih je vseskozi skrival pred javnostjo. Pred dnevi je starejša hči Marija Voroncova vendarle dala intervju za znanstveni medij Medtech Moscow. Med drugim je v intervjuju dejala, da so Rusi humani in da je za rusko družbo največja vrednota človeško življenje. 

Putinova hči Marija Voroncova je dala intervju za Medtech Moscow "Moskovski center za inovativne tehnologije v zdravstvu". Gre za projekt vlade v Moskvi, ki ima naročnike na VK, YouTubu in Telegramu. Intervju je bil objavljen 16. decembra. Poleg tega, da hvali Rusijo kot humano državo, je nenavadno že to, da se je pojavila v javnosti, saj se Putinovi hčerki doslej nikoli nista pojavljali v javnosti. 

Putin je sicer pred nekaj meseci dejal, da obe hčerki živita v Rusiji in nista javni osebnosti. Povedal je še, da se ne ukvarjata s politiko ali podjetništvom in da imata svoje kariere, ki jih uspešno razvijata.

Marija je starejša in je rojena leta 1985. Študirala je biologijo na Državni univerzi v Sankt Peterburgu in medicino v Moskvi. Še pred nekaj leti je s partnerjem, nizozemskim poslovnežem Jorritom Faassnom, živela na Nizozemskem, nedaleč od Haaga.

Putina ni omenila

V intervjuju je spregovorila o umetni inteligenci, zdravljenju z matičnimi celicami, o zdravem načinu življenja in športu ter zanimanju za literaturo in glasbo. Dejala je, da je tudi, da je Rusija "družba, osredotočena na človeka".

 "Za nas je največja vrednota človeško življenje. Rusija je humana družba," je povedala Marija, ki je po poklicu endokrinologinja. "Moje največje sanje kot endokrinologinje so dočakati dan, ko bodo vsaj nekatere bolezni ozdravljive," je dejala. 

V intervjuju sicer nikoli ni bilo omenjeno, da je Putinova hči, piše The Moscow Times.

Njene znanstvene članke še vedno objavljajo v Švici 

Navajajo še, da je Marija pred izbruhom vojne v Ukrajini članke o endokrinologiji objavljala v Ameriki, v Švici pa jih objavlja še naprej. Njen zadnji članek je bil objavljen aprila 2023.

S Putinovo hčerko se je pogovarjal Vjačeslav Šulenin, izvršni direktor Medtech Moscow. Poleg tega Šulenin vodi osebno podjetje, vključno z zdravstvenim varstvom, je solastnik več kot 15 podjetij in upravlja še eno. Po podatkih spletnega mesta Declarator je Šulenin od leta 2013 do 2017 delal v moskovski mestni hiši, njegov zadnji položaj pa je bil položaj namestnika vodje županovega urada.

Vladimir Khavinson
Novice Umrl Putinov "guru", ki naj bi razvozlal skrivnost, kako živeti 110 let
Vladimir Putin, G20
Novice Putin podelil državljanstvo obtoženemu vojnih zločinov v BiH
Vladimir Putin
Novice Nove sumljive smrti v Rusiji: ali kdo načrtno mori Putinove propagandiste?
Ne spreglejte