Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 9. 2022,
10.14

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

32

Natisni članek

zdravilišče dopust Vladimir Putin

Nedelja, 25. 9. 2022, 10.14

1 leto, 7 mesecev

Putin razglasil mobilizacijo in odšel na dopust: dopustuje v zdravilišču?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

32

Vladimir Putin | Putinov premor bo trajal vsaj teden dni.  | Foto Guliverimage

Putinov premor bo trajal vsaj teden dni.

Foto: Guliverimage

Ruski predsednik Vladimir Putin je po razglasitvi delne mobilizacije izginil iz javnega prostora, poročajo ruski neodvisni mediji. Po navedbi nekaterih virov naj bi se odpravil v svojo rezidenco na Valdaju v Novogorodski regiji, kjer ima zdraviliški kompleks z blatno kopeljo in bazenom. 

Ruski predsednik Vladimir Putin je po razglasitvi delne mobilizacije izginil iz javnega prostora. Eden od virov poroča, da Putin že od prejšnje srede zvečer počiva v svoji rezidenci na Valdaju v Novgorodski regiji. Ob glavni hiši uradne rezidence se namreč nahaja zdraviliški kompleks z blatno kopeljo in bazenom. V tem delu je tudi hokejsko igrišče, kjer predsednik rad zbira prijatelje in igra hokej. 

V četrtek in petek se je po telefonu pogovarjal s predsednikom Turkmenistana in prestolonaslednikom Savdske Arabije, v petek pa je spletna stran Kremlja objavila novico o srečanju s člani varnostnega sveta. Vendar viri pravijo, da naj bi bile vse omenjene dejavnosti posnete vnaprej. Tudi srečanja, ki jih bo Putin opravil v naslednjem tednu, naj bi bila posneta vnaprej. Tiskovna služba jih bo objavila v pravem trenutku in tako ustvarila vtis, da predsednik dela neprekinjeno. V Kremlju nameravajo posnetke objavljati vsaj do prihodnjega četrtka, ko naj bi predsednik obiskal pomembno industrijsko regijo, je povedal eden od virov, ki pozna Putinov urnik.

Premor bo trajal vsaj teden dni

Najzanimivejše pa je, da Putin ni prišel na Z-koncert v samem središču Moskve v podporo "referendumom" na okupiranih ozemljih Ukrajine. Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je na vprašanje, zakaj predsednik ni prišel tja, dejal, da ima opravke v Kremlju. Nazadnje so Putina v javnosti videli 21. septembra, ko je obiskal tehnično šolo in koncert v Velikem Novgorodu.

Takoj po koncertu se je po navedbah virov začel premor Putinovih javnih dejavnosti, ki bo trajal vsaj teden dni. Hkrati televizijski kanali še naprej prikazujejo prizore s Putinovim sodelovanjem. Peskov je sicer zanikal, da Putin počiva v svoji rezidenci Valdaj.

Vladimir Putin
Novice "Putin ne bo uporabil jedrskega orožja, ima pa v rokavu še en zloben načrt."
Mihajlo Dianov
Novice Strašljive fotografije ukrajinskega vojaka, ki spominjajo na grozote druge svetovne vojne #foto
Giorgia Meloni
Novice Je strah pred to žensko upravičen?
Ne spreglejte