Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 4. 2021,
7.53

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

13

Natisni članek

ZDA Rusija Joe Biden Sergej Rjabkov

Petek, 16. 4. 2021, 7.53

3 leta

Putin pogreša Trumpa, Bidnu bo vrnil za nove sankcije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

13

Vladimir Putin | Iz Rusije, ki jo še vedno vodi Vladimir Putin, so sporočili, da je Moskva dolga leta ohranjala odgovoren odnos z ZDA, z novo administracijo v Washingtonu pa so se razmere zelo poslabšale. | Foto Instagram

Iz Rusije, ki jo še vedno vodi Vladimir Putin, so sporočili, da je Moskva dolga leta ohranjala odgovoren odnos z ZDA, z novo administracijo v Washingtonu pa so se razmere zelo poslabšale.

Foto: Instagram

Namestnik ruskega zunanjega ministra Sergej Rjabkov je v četrtek obvestil ameriškega veleposlanika v Moskvi Johna Sullivana, da bo Rusija v odgovor na nove ameriške sankcije sprejela povračilne ukrepe. Veleposlanika je obvestil, da bo v kratkem sledilo več povračilnih ukrepov, kakšni bodo, pa ni pojasnil.

"Veleposlanika so obvestili, da bo kmalu sledilo več povračilnih ukrepov," so sporočili z ruskega ministrstva za zunanje zadeve, poroča STA. Obenem so ameriška svarila pred nadaljnjim zaostrovanjem odnosov označili za popolnoma neprimerna.

Na ruskem zunanjem ministrstvu poudarjajo, da je Moskva dolga leta ohranjala odgovoren odnos z ZDA, z novo administracijo v Washingtonu pa so se razmere zelo poslabšale.

Med sestankom s Sullivanom je ruska stran predstavila svojo oceno neprimernih dejanj ZDA, "ki so kljub izraženi nameri, da želijo zgraditi pragmatične odnose z Rusijo, na novo udarila po teh odnosih".

Vladimir Putin
Novice Putin podpisal zakon, ki mu bo omogočil še dva mandata

EU in Nato podprla ZDA

Ameriška vlada Joeja Bidna je v četrtek uvedla nove sankcije proti Rusiji zaradi računalniških vdorov in vpletanja v volitve. ZDA so izgnale deset ruskih diplomatov ter kaznovale več deset oseb in podjetij. Solidarnost z Washingtonom sta izrazili EU in zveza Nato ter podprli sankcije.

Gre za prvi povračilni ukrep ZDA zaradi vdora v sistem podjetja SolarWinds in okužbe programske opreme, ki jo uporabljajo ameriške vladne agencije, z virusom. Na ta način so Rusi dobili dostop do podatkov najmanj devetih vladnih agencij.

Dmitrij Kuleba
Novice Ukrajinski minister: Rusija nam grozi z vojno
Aleksej Navalni
Novice Vodstvo zapora grozi s prisilnim hranjenjem Navalnega
Ne spreglejte