Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 2. 2020,
8.29

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

4

Natisni članek

Brazilija Alžirija Koronavirus ZDA okužba

Sreda, 26. 2. 2020, 8.29

4 leta, 1 mesec

Na Hrvaškem potrdili tretjo okužbo s koronavirusom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,22

4

Koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na Hrvaškem so danes potrdili še tretji primer okužbe z novim koronavirusom. V Franciji je okužbi z novim koronavirusom kot prvi francoski državljan podlegel 60-letni moški, so danes sporočile oblasti. Poleg tega so v državi zabeležili več novih primerov okužbe, vključno med ljudmi, ki so se vrnili s severa Italije. Epidemija novega koronavirusa se še naprej širi po svetu, o prvem primeru poročajo iz Severne Makedonije, število okužb se povečuje tudi v Španiji.

Na Hrvaškem potrdili tretjo okužbo s koronavirusom

Na Hrvaškem so danes potrdili še tretji primer okužbe z novim koronavirusom. V bolnišnici na Reki so oskrbeli moškega, ki je okužen z novim koronavirusom, je danes v pogovoru za regionalno televizijo N1 potrdil hrvaški notranji minister Davor Božinović, ki je tudi predsednik nacionalnega štaba civilne zaščite. Gre za moškega, ki dela v Parmi v Italiji. Pred tem so so dopoldne potrdili, da je kot druga okužena oseba brat 26-letnika, ki je bil v torek zabeležen kot prvi primer okužbe v sosednji državi. Hkrati je bilo na Hrvaškem doslej več kot 85 negativnih izidov laboratorijskih preiskav na okužbo z novim virusom, piše STA.

V Franciji okužbi podlegel 60-letni moški

Moški iz Francije je bil učitelj na šoli v mestu Crepy-en-Valois, približno 80 kilometrov severovzhodno od Pariza. Umrl je ponoči, potem ko so ga v resnem stanju v torek zvečer prepeljali v bolnišnico, je sporočil namestnik ministra za zdravje Jerome Salomon. Glede na doslej znane informacije moški ni potoval na območja, prizadeta v globalnem izbruhu novega koronavirusa. Na delovnem mestu na šoli, ki ima trenutno počitnice, je bil nazadnje 12. februarja. Prva žrtev bolezni covid-19 v državi je bil sicer sredi februarja 80-letni kitajski turist, piše STA.

Koronavirus
Novice Potrjeno: 56-letnica, ki je umrla v Avstriji, ni bila pozitivna na koronavirus

Od 17 ljudi jih je 11 že ozdravelo

Francija je v zadnjih 24 urah poleg preminulega moškega potrdila še štiri nove primere koronavirusne bolezni, vključno z dvema človekoma, ki sta se pred kratkim vrnila iz Lombardije v Italiji. S tem se je skupno število doslej okuženih v državi povzpelo na 17. Od teh jih je 11 že ozdravelo, štirje pa ostajajo v bolnišnici. Med njimi je tudi 55-letni moški, ki je v mestu Amiens na severu države v kritičnem stanju, piše STA.

Prvi primer novega koronavirusa v Severni Makedoniji

V Severni Makedoniji so danes potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Minister za zdravje Venko Filipče je na novinarski konferenci sporočil, da je z virusom okužena 50-letna ženska, ki se je nedavno vrnila iz Italije, piše STA.

Število okužb se povečuje tudi v Španiji

V Španiji so po zadnjih podatkih tamkajšnjih oblasti zabeležili 12 primerov okužbe z novim koronavirusom, od tega deset od ponedeljka. Dva človeka, pri katerih so okužbo odkrili v začetku meseca, sta medtem že zapustila bolnišnico. Med desetimi primeri, ki so jih zabeležili od ponedeljka, so štirje na kanarskem otoku Tenerife ter po dva v Madridu in Kataloniji. Po en primer so odkrili še v mestih Castellon in Sevilla, poroča španski časnik El Pais, poroča STA.

V Južni Koreji pod drobnogledom 200 tisoč ljudi

V Južni Koreji preverjajo simptome koronavirusa pri 200 tisoč članih verske sekte, med katerimi se je virus močno razširil. Za vir okužbe med njimi velja okužena ženska, ki se je še po razvoju bolezni udeleževala verskih obredov, poroča STA.

WHO: zunaj Kitajske več novih primerov okužbe s koronavirusom kot v državi

Koronavirus | Foto: Reuters Foto: Reuters Sicer je število novih primerov koronavirusa na dan zunaj Kitajske preseglo število tovrstnih primerov na Kitajskem, ki je žarišče bolezni, je objavila Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). V Italiji je zaradi novega koronavirusa po najnovejših podatkih umrlo 12 ljudi, okuženih je 374. Prvi primer okužbe so zabeležili tudi v Grčiji.

Sever Italije okužil tudi Brazilijo

V Braziliji so v torek potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, kar bi lahko bil tudi prvi potrjeni primer v Južni Ameriki. Po poročanju brazilskih medijev so okužbo potrdili pri 61-letniku iz Sao Paula, ki je bil med 9. in 21. februarjem na severu Italije. Trenutno naj bi bil v izolaciji na svojem domu, poročanje nemške tiskovne agencije dpa povzema STA.

Koronavirus v Avstriji
Novice Koronavirus tudi v Švici, Avstriji in na Hrvaškem #video

O prvem primeru okužbe z virusom poročajo tudi iz Alžirije, kar je hkrati tudi prva potrjena okužba z virusom v kateri od držav severne Afrike. Alžirski minister za zdravje Abderrahmane Benbouzid je sporočil, da gre za Italijana, ki je 17. februarja pripotoval v državo.

V Južni Koreji so danes zabeležili 169 novih okužb z virusom, tako da se je do zdaj v državi skupno z novim koronavirusom okužilo 1.146 ljudi, kar je največ zunaj Kitajske. Zaradi bolezni covid-19 je do zdaj v Južni Koreji umrlo 11 ljudi, poročanje francoske tiskovne agencije AFP povzema STA.

Potrjena okužba ameriškega vojaka v Južni Koreji

Vojska ZDA je ob tem sporočila, da so okužbo z novim koronavirusom potrdili tudi pri ameriškem vojaku. 23-letni vojak je prvi primer okužbe z virusom med približno 28.500 ameriškimi vojaki v Južni Koreji. Vojak iz vojaškega oporišča Camp Carroll, ki je 30 kilometrov severno od mesta Daegu, je trenutno v samoizolaciji na svojem domu, piše STA.

Kokain
Novice Mnoge zelo zanima bizarno zdravilo za koronavirus

Na Kitajskem, od koder se je virus začel širiti po svetu, je novi koronavirus po zadnjih podatkih zahteval 2.715 smrtnih žrtev, do zdaj pa se je okužilo več kot 78 tisoč ljudi. V sredo so na Kitajskem zabeležili 52 novih smrtnih žrtev, kar je najmanj v zadnjih treh tednih. Zunaj žarišča bolezni v provinci Hubei ob tem niso zabeležili nobenega smrtnega primera.

Koronavirus italija
Novice V Italiji koronavirus zahteval že deset žrtev
Ne spreglejte