Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 7. 2016,
7.49

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

3

Natisni članek

frizer

Sreda, 13. 7. 2016, 7.49

7 let, 9 mesecev

Predsednik, ki za frizerja odšteje skoraj deset tisočakov na mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

3

Francois hollande, lasje | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prizadevanja francoskega predsednika Francoisa Hollanda, da bi se pokazal kot pravi socialist in čisto nasprotje svojega predhodnika Nicolasa Sarkozyja, so utrpela hud udarec.

V satiričnem časopisu Le Canard Enchaine so namreč objavili, da je Hollande svojemu frizerju Olivierju Benhamouju za storitve v enem letu odštel 99 tisoč evrov oziroma 9.895 evrov na mesec. Časopis je objavil pogodbo, ki jo je frizer podpisal za pet let, kolikor traja mandat francoskega predsednika. Pogodba frizerja med drugim zavezuje k molku tudi po koncu Hollandovega mandata, med katerim bo Benhamou, ki Hollanda redno spremlja na službenih potovanjih, zaslužil več kot 590 tisoč evrov. Poleg plače je frizer deležen tudi drugih ugodnosti, kot sta stanovanje in družinski dodatek.

Resničnost pogodbe so potrdili tudi v Elizejski palači. "Predsedniku je na voljo 24 ur na dan, nikoli ga ne zamenja kdo drug. Zamudil je rojstvo svojih otrok, zlome njihovih rok, njihove operacije...," je za časnik komentirala odvetnica frizerja. Frizer Hollandu pričesko uredi vsako jutro, vnovič pa pred vsakim javnim nastopom.

Pred desetletjem so v javnost prišli izpiski, ki kažejo, da je koprski župan Boris Popovič na službenih potovanjih občinski denar porabljal v povsem zasebne namene, med drugim naj bi v Miamiju na Floridi namenil 24 tisoč tolarjev (okoli sto evrov) za frizerja.
Znano je, da je Mitja Sojer, lastnik podjetja Sojer, v javnosti znanega po frizerskih salonih Mič Styling, tudi član izvršnega odbora stranke SMC in zaupnik predsednika vlade Mira Cerarja.

Zapleteno ljubezensko življenje

Hollande, najmanj priljubljeni francoski predsednik, odkar so v 50. letih prejšnjega stoletja začeli meriti njihovo priljubljenost, je med predvolilno kampanjo obljubljal, da bo živel veliko bolj preprosto kot njegov predhodnik Sarkozy in njegova žena Carla Bruni, nekdanja manekenke. Sarkozy je imel celo svojega vizažista.

A Hollande je podobno kot Sarkozy ves čas svojega mandata polnil stolpce tudi bolj rumenih medijev, predvsem zaradi svojega ljubezenskega življenja. Potem ko je zapustil svojo dolgoletno spremljevalko in mati svojih otrok Segolene Royal, se je sredi mandata razšel z novinarko Valerie Trierweiler, ki so jo Francozi imenovali "prva prijateljica". Zamenjal jo je za mlajšo igralko Julie Gayet.

Ne spreglejte