Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Sobota,
27. 6. 2020,
9.49

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,22

20

Natisni članek

Koronavirus Hrvaška Krk

Sobota, 27. 6. 2020, 9.49

3 leta, 10 mesecev

Okuženi s koronavirusom tudi na otoku Krku

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,22

20

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 85 novih okužb s koronavirusom, poroča portal regionalne televizije N1. Od tega so jih največ, 39, potrdili v Zagrebu, 29 pa v osiješko-baranjski županiji. Na otoku Krku so od izbruha drugega vala širjenja koronavirusa zabeležili prva dva okužena. En okužen prihaja iz kraja Klimno, drugi pa iz Baške. Okužena je tudi učenka tretjega razreda ene od osnovnih šol v Lovranu v hrvaški Istri, zato je celoten razred v karanteni.

Kako so o okužbah na Hrvaškem poročali v včerajšnji oddaji Planet18. Video: Planet TV

V Zagrebu so v zadnjih 24 urah ob 399 izvedenih testih potrdili 39 novih okužb, poroča STA. Trenutno je v hrvaški prestolnici 138 aktivno okuženih, je sporočil zagrebški štab civilne zaščite. 16 na novo okuženih naj bi se okužilo v nočnih klubih, dva pa v telovadnici, je pojasnila namestnica štaba civilne zaščite Sandra Šikić. V Zagrebu je sicer trenutno 838 ljudi v samoizolaciji.

V Istri so danes potrdili eno novo okužbo z novim koronavirusom. Gre za osebo, ki je prispela iz Švedske in je bila od srede v samoizolaciji, saj je bila v stiku z osebo, pri kateri so okužbo potrdili pred dvema dnevoma, je po poročanju Hine sporočil štab za civilno zaščito istrske županije. Obe okuženi osebi sta hospitalizirani v bolnišnici v Pulju.

Dubrovnik obzidje
Novice NIJZ pomirja: Turistična središča na Hrvaškem so varna

Po poročanju Novega lista so dve okužbi potrdili na otoku Krk, in sicer eno v Klimnu v občini Dobrinj, drugo pa v Baški. V izolaciji je sedem oseb, ki so bile v stiku z okuženima.

V Splitu štirje okuženi

Iz zadarske županije medtem poročajo, da danes niso zabeležili novih okužb, v samoizolaciji pa je 221 ljudi. V petek so ob 86 izvedenih testih potrdili eno okužbo, od začetka epidemije pa so v zadarski županiji potrdili 96 okužb, od tega pet pri tujih državljanih.

Na območju splitsko-dalmatinske županije so potrdili sedem novih okužb. Izvedli so 136 testov. Štirje okuženi so iz Splita, po eden pa iz Otoka, Makarske in Solin. V osiješko-baranjski županiji so potrdili 29 novih okužb, od tega 23 v Đakovu, izvedli pa so 246 testiranj.

Ena okužena oseba prihaja tudi iz Baške na Krku. | Foto: Getty Images Ena okužena oseba prihaja tudi iz Baške na Krku. Foto: Getty Images

koronavirus Hrvaška
Novice Zdaj je uradno: na Hrvaškem odkrili 56 novih okužb #video

NIJZ potovanj na Hrvaško včeraj še ni odsvetoval

Hrvaška je kljub porastu novih okužb še varna država, ker so žarišča izven turističnih krajev. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) zato potovanj v to sosednjo državo ne odsvetuje, je včeraj v izjavi za javnost povedala Eva Grilc z NIJZ.

b
Novice Beovićeva: Letos bi lahko izpustili kakšen dopust na Hrvaškem #video
Ne spreglejte