Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 7. 2017,
18.23

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

Donald Trump Bela hiša Sean Spicer

Petek, 21. 7. 2017, 18.23

6 let, 9 mesecev

Odstopil je tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98
Sean Spicer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Tiskovni predstavnik Bele hiše Sean Spicer je odstopil kmalu po tem, ko je ameriški predsednik Donald Trump za svojega direktorja komunikacij imenoval newyorškega poslovneža Anthonyja Scaramuccija, poročajo ameriški mediji.

Spicer, ki je bil obraz Bele hiše, naj ne bi bil zadovoljen s svojim vse manj pomembnim statusom v Trumpovi administraciji. Tiskovni predstavnik, ki je slovel po svojem bojevitem slogu komuniciranja z mediji, se v zadnjem obdobju ni več prav pogosto pojavljal v javnosti, obetal pa naj bi si pomembnejšo vlogo v administraciji.

Imenovanju Scaramuccija, nekdanjega direktorja in ustanovitelja investicijskega sklada SkyBridge Capital, sta sicer nasprotovala tudi Trumpova najožja sodelavca Steve Bannon in Reince Priebus. Scaramucci se je zaradi svojega poslovanja pred časom znašel v preiskavi etičnega delovanja, poroča Time.

Scaramucci je na predstavitveni novinarski konferenci v Beli hiši dejal, da bo Spicerja nasledila njegova namestnica Sarah Huckabee Sanders. Scaramucci je tudi zatrjeval, da sta s Spicerjem prijatelja in se mu je zahvalil za opravljeno delo, obenem pa je zatrdil, da z Belo hišo in njeno smerjo ni nič narobe. "Američani to vedo, le mediji ne," je dejal.

Spicerjeve novinarske konference so bile deležne velike pozornosti in večkrat se je zapletel v besedne spopade z novinarji. Postal je tudi tarča posnemanja ameriških komikov, v popularni oddaji Saturday Night Live pa ga je upodabljala Melissa McCarthy.

Že na prvi uradni novinarski konferenci se je spopadel z nemogočo nalogo, ko je moral braniti Trumpove trditve, da je bilo na njegovi inavguraciji veliko več ljudi kot na inavguraicji Baracka Obame. Fotografije obeh inavguracij niso dopuščale dvoma, ampak Spicer je moral javnost prepričati, naj verjame Trumpu ne pa lastnim očem.

Trump ga je postavil v podoben položaj še velikokrat, Spicer pa se je zaradi nenehnega pritiska včasih tudi sam spravil v težave. Zaradi pritiska so se v Beli hiši odločili, da novinarskih konferenc ne bodo več v živo prenašali po televiziji. Prepoved kamer so sicer utemeljili s tem, da se novinarji pred kamerami šopirijo in ne postavljajo dobrih vprašanj.

Scaramucci naj bi poskrbel za to, da bo komuniciranje bolj učinkovito, vendar pa bo moral prej poiskati zamenjavo za Spicerja, ker se njegova namestnica Sarah Huckabee Sanders sooča s podobnimi težavami kot njen sedaj že nekdanji šef.

Ne spreglejte