Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 7. 2017,
9.14

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

ZDA zapor O. J. Simpson

Torek, 18. 7. 2017, 9.14

6 let, 9 mesecev

O. J. Simpson kmalu na prostosti? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
O. J. Simpson | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji igralec ameriškega nogometa O. J. Simpson, ki je v Nevadi zaprt zaradi poskusa ropa, bo v četrtek stopil pred odbor za pogojne izpuste. Lahko se zgodi, da ga bodo po več kot osmih letih zapora izpustili na prostost, še preden bo odsedel najmanj devet od največ 33 let polne kazni, na katero je bil obsojen leta 2008.

Predčasno izpustitev v Nevadi odobrijo 82 odstotkom zapornikov, ki ne povzročajo težav. Simpson naj bi bil zgleden zapornik, ki vodi baptistične molitve, je mentor drugim zapornikom in celo služi kot komisar zaporniške lige v softballu.

Bežal je s kraja umora

O. J. Simpson je bil znani igralec ameriškega nogometa in filmski igralec, še več ljudi pa je zanj slišalo leta 1994, ko ga je policija v neposrednem prenosu preganjala po cestah Los Angelesa. Bežal je s kraja umora svoje žene Nicole Brown in njenega novega fanta Ronalda Goldmana. Ekipa odvetnikov je na kazenskem procesu leta 1995 dosegla Simpsonovo oprostitev.

Video: YouTube

Družini pokojnih sta ga nato tožili civilno in zmagali. Simpson je moral zaradi visoke prisojene odškodnine razglasiti stečaj, zato je bil primoran prodati tudi svoje športne pokale, prstane in podobne dragocenosti. Leta 2007 je vdrl v hotelsko sobo v Las Vegasu, se fizično lotil preprodajalcev spominkov in hotel dobiti nazaj svoje reči.

Danes je star 70 let

Simpsona so aretirali in sodnik ga je po mnenju večine pravnih strokovnjakov obsodil za zločin iz leta 1994, saj preprodajalcema ni storil nič hudega, le da je imel pri poskusu zaplembe lastnega premoženja pri sebi pištolo.

Simpson je danes star 70 let. Na zaslišanju pred odborom ne bo nihče pričal proti njemu. Eden od preprodajalcev je že umrl, drugi pa pravi, da mu je vse oprostil. Ameriške televizije bodo v živo prenašale zaslišanje pred odborom, ki se je odločil, da bo odločitev o morebitnem pogojnem izpustu, ki pride na vrsto šele oktobra, sprejel nemudoma.

Ne spreglejte