Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2014,
10.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2014, 10.00

6 let, 7 mesecev

Nove zadnje besede iz pilotske kabine malezijskega letala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"V redu, lahko noč," naj bi bile zadnje besede iz pilotske kabine malezijskega letala, so pred tedni sporočili preiskovalci. V nadaljevanju se je izkazalo, da del zadnjega sporočila manjka.

Ena izmed konkretnih podrobnosti med preiskavo o malezijskem letalu 370, ki je 8. marca z 239 ljudmi na krovu izginil z radarjev, so bile tudi zadnje besede, ki naj bi jih izrekel kopilot.

Rutinsko sporočilo Kot piše CNN, je težava samo ena. Izkazalo se je, da informacija o zadnjih besedah ni povsem resnična. Malezijsko ministrstvo za promet je namreč sporočilo, da se je zadnje sporočilo glasilo: "Lahko noč, malezijski 3 7 0."

Malezijske oblasti ob tem niso podale nobene razlage za takšno neskladje, prav tako še vedno niso ugotovili, ali je besede izrekel pilot ali kopilot. Novo sporočilo je povsem rutinsko in ni znak, da bi se na letalu zgodilo karkoli nenavadnega, je za CNN dejala Mary Schiavo, analitičarka za letalstvo. Sprememba citata ogroža kredibilnost preiskave Sprememba citata po nekaj tednih iskanja pa pod vprašaj postavlja tudi potek preiskave malezijskih oblasti in njeno kredibilnost.

Prometni minister Hišamudin Husein je sicer poudaril, da oblasti ne skrivajo ničesar, ampak samo sledijo zastavljenemu postopku. Še vedno brez konkretnega dokaza o delih letala Iskanje delov letala medtem še vedno traja in bi lahko trajalo še zelo dolgo časa. Za predmete, ki so jih do zdaj našli v morju, se je izkazalo, da gre za ribiško opremo ali ladijske dele.

Upokojeni poveljnik avstralskega letalstva Angus Houston, ki usklajuje iskalno akcijo iz avstralskega Pertha, je dejal, da gre za najzahtevnejšo iskalno in reševalno akcijo doslej, pri čemer je posvaril pred prevelikimi pričakovanji.

Spomnil je, da so avstralsko vojaško ladjo HMAS Sydney, ki jo je leta 1941 v Indijskem oceanu potopila nemška vojaška ladja, našli po več kot 60 letih. Opozoril je, da se iskanje ne bo končalo po dveh tednih. "To bi se lahko vleklo dolgo časa, vendar je v tej fazi treba preiskati vse sledi," je dejal Houston.

"Ne moremo dovoliti, da še kakšno letalo preprosto izgine" Mednarodno združenje letalskih prevoznikov (IATA) je medtem opozorilo, da je tragedija malezijskega letala izpostavila potrebo po izboljšanju sistema sledenja letal. "Ne moremo dovoliti, da še kakšno letalo preprosto izgine," je dejal prvi mož organizacije Tony Tyler.

V nadaljevanju objavljamo vso korespondeco v angleščini med letalom in kontrolo letenja, ki jo je objavil angleški časnik Guardian:

Audio Transcript MH370 Pilot-ATC BIT

Ne spreglejte