Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2020,
9.11

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

6

Natisni članek

Koronavirus Bela hiša

Sobota, 2. 5. 2020, 9.11

3 leta, 11 mesecev

koronavirus v svetu, 2. maj 2020

Nova Trumpova tiskovna predstavnica obljubila, da ne bo lagala novinarjem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

6

Nova tiskovna predstavnica Bele hiše Kayleigh McEnany je v petek na svoji prvi novinarski konferenci, ki je bila tudi prva novinarska konferenca tiskovnega predstavnika ali predstavnice Bele hiše po več kot letu dni, obljubila, da ne bo lagala novinarjem. Že s to izjavo pa se je zapisala v zgodovino, saj tovrstne obljube nikoli doslej niso bile potrebne.

Njena predhodnica Stephanie Grisham v devetih mesecih vodenja tiskovnega urada Bele hiše ni imela niti ene novinarske konference in se je pred kratkim vrnila nazaj k prvi dami Melanii Trump.

Pred njo sta z dopisniki Bele hiše sodelovala najprej Sean Spicer in nato Sarah Huckabee Sanders, ki je vzdržala najdlje. Predsednik ZDA Donald Trump je najraje sam svoj tiskovni predstavnik.

Kayleigh McEnany | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kim Jong un
Novice Resnica ali zavajanje? Severnokorejski voditelj po 21 dneh spet v javnosti. #foto

Večino dneva preživi v predsednikovi družbi

McEnanyjeva je dejala, da večino dneva preživi s predsednikom in vpija njegovo razmišljanje. Svoje poslanstvo vidi v tem, da javnosti prenese predsednikovo stanje duha, predstavi ta dejstva, da bo predsednik deležen poštenega in točnega poročanja, Američani pa bodo dobili pošteno in točno informacijo.

Med prvim medijskim nastopom jo je spremljala tudi šestmesečna hčerka.  | Foto: Getty Images Med prvim medijskim nastopom jo je spremljala tudi šestmesečna hčerka. Foto: Getty Images

"Izjemen prvi nastop"

McEnanyjeva je imela glede na standarde njenih predhodnikov v Trumpovi vladi izjemno uspešen prvi nastop. Nesramnosti ni bilo ne z ene in ne druge strani. Niti ko je bila kritična do nekdanjega podpredsednika ZDA Josepha Bidna glede obtožb o spolnem nadlegovanju in je vprašanje o številnih podobnih obtožbah na račun Trumpa zavrnila kot stare zgodbe.

"Izjemen prvi nastop. Pomembno je, kako deluješ na televiziji. Navajala je dejstva o vsebini, imela je statistiko in zelo je artikulirana. Njen slog je udoben. Bila je umirjena," je med drugim pohvalno govoril na televiziji Fox News nekdanji tiskovni predstavnik Bele hiše v vladi predsednika Georga Busha mlajšega Ari Fleischer.

Napačne trditve in navedbe

So bili pa na drugi strani do njenega nastopa zelo kritični pri CNN, saj so po preverjanju dejstev ugotovili, da je McEnanyeveva med svojim nastopom navedla vrsto napačnih dejstev.

Ne spreglejte