Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 8. 2015,
7.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bangkok

Torek, 18. 8. 2015, 7.12

8 let

Nova eksplozija v Bangkoku (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Bangkoku je dan po bombnem napadu pred verskim svetiščem, v katerem je bilo po zadnjih podatkih ubitih 22 ljudi, odjeknila še ena eksplozija.

Manjša eksplozivna naprava je odjeknila v kanalu blizu postajališča mestne železnice Saphan Taksin, žrtev pa k sreči ni zahtevala. Policija je na prizorišču in preiskuje, za kakšno napravo je šlo, je povedal policist s policijske postaje Yanawa.

Blizu postajališča Saphan Taksin je več luksuznih hotelov in francosko veleposlaništvo, odgovornosti pa tudi za ta incident ni prevzel nihče.

V mestu še vedno izredne razmere V Bangkoku po včerajšnjem napadu še vedno vladajo izredne razmere. V napadu pred hindujskim svetiščem v nakupovalni in poslovni četrti v središču Bangkoka je življenje izgubilo najmanj 22 ljudi, med njimi osem tujci, več kot 120 ljudi je ranjenih.

"To je bil najhujši napad, ki ga je kdajkoli doživela Tajska," je po napadu dejal tajski premier Prajut Čan Oča. "Bili so primeri manjših bombnih napadov ali samo hrušč, tokrat pa so napadli nedolžne žrtve, uničiti so hoteli naše gospodarstvo."

Policija išče moškega z videoposnetka Odgovornosti za včerajšnji napad za zdaj še ni prevzel nihče. Policija pa napada sumi moškega v rumeni majici, ki so ga videli na posnetku varnostne kamere. Pred napadom je osumljenec nocil nahrbtnik, po napadu pa je bil brez njega. Po navedbah vodje hunte je osumljenec, ki ga policija še išče, verjetno pripadnik protivladne skupine s severovzhoda države - kjer je središče gibanja rdečih majic, ki nasprotuje hunti.

Tajsko že več let pretresa politično nasilje. Hunta je oblast v državi prevzela maja lani, ko je odstavila demokratično izvoljeno vlado premierke Yingluck Shinawatra.

Gibanje rdečih majic, ki združuje revne prebivalce podeželja in mest, podpira Yingluck in njenega brata Thaksina Shinawatro, ki je bil prav tako premier, zdaj pa živi v izgnanstvu.

Ne spreglejte