Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 12. 2016,
7.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

letalska nesreča letalo Rusija

Torek, 27. 12. 2016, 7.27

6 let, 7 mesecev

Našli črno skrinjico strmoglavljenega ruskega letala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Rusija letalska nesreča letalo | Foto Reuters

Foto: Reuters

V Črnem morju so našli eno od dveh črnih skrinjic ruskega vojaškega letala, ki je z 92 ljudmi na krovu, med katerimi so bili tudi člani mednarodno priznanega zbora Rdeče armade, strmoglavilo v nedeljo, poroča BBC.

Podatke najdene v črni skrinjici bodo obdelali v Moskvi. Preiskovalci sicer predvidevajo, da je do nesreče prišlo zaradi tujka v motorju letala.

Črno skrinjico so našli na 17 metrih globine približno 1.600 kilometrov od obale Sočija, kjer je letalo vzletelo, so sporočili z ruskega obrambnega ministrstva. Skrinjica s podatki o letu je v "zadovoljivem stanju", so še pojasnili.

Po navedbah ministrstva medtem nadaljujejo iskanje druge črne skrinjice s posnetki pogovorov v pilotski kabini. Prav tako še vedno iščejo trupla žrtev nesreče. "Doslej je bilo najdenih 12 trupel in 156 delov teles," je sporočila ruska vojska. V iskalni akciji sicer po navedbah ruskih oblasti sodeluje več kot 3.500 ljudi, 45 ladij, 15 podmornic, 12 letal, pet helikopterjev ter tudi nekaj dronov.

Med potniki so bili ruski vojaki in člani ansambla

Letalo tipa tupoljev 154 je z radarjev izginilo kmalu po vzletu v nedeljo ob 5.40 po lokalnem času. Bilo je na poti iz mesta Adler južno od Sočija proti oporišču Hmeimim v Latakiji na zahodu Sirije. Na krovu letala je bilo 92 ljudi, od tega osem članov posadke.

Med potniki so bili ruski vojaki in tudi 65 članov mednarodno priznanega vojaškega ansambla Aleksandrov, uradnega pevskega zbora ruske vojske, znanega tudi kot zbor Rdeče armade. Ti naj bi v Siriji med ruskimi vojaki praznovali novo leto. Na krovu naj bi bila tudi voditeljica ruske humanitarne organizacije Pravična pomoč Elizaveta Glinka, v Rusiji znana kot dr. Liza. Med ponesrečenimi je tudi devet novinarjev.

 

Ne spreglejte