Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 7. 2017,
16.47

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

3

Natisni članek

Hamburg napad

Petek, 28. 7. 2017, 16.47

6 let, 8 mesecev

Napad v Hamburgu: ena oseba umrla, šest je ranjenih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

3

Nemška policija | Foto Reuters

Foto: Reuters

V napadu v supermarketu v Hamburgu je umrl en človek, šest ljudi pa je ranjenih, je sporočila nemška policija. Napadalca so že prijeli, vendar motiv za napad še ni znan.

Napad se je zgodil v hamburškem predelu Barmbek. Hamburška policija je tvitnila, da je moški zagotovo deloval sam. Napadalec je bil rojen v Združenih arabskih emiratih in je star 26 let, je sporočila policija. Ob tem so dodali, da še ugotavljajo državljanstvo napadalca.

AFP, ki se sklicuje na berlinski časnik Der Tagesspiegel, navaja informacije iz varnostnih virov, po katerih naj bi bil 26-letnik policiji znan kot islamist. V Nemčijo naj bi prišel kot begunec, delal pa v Hamburgu. Nemška tiskovna agencija dpa navaja, da naj bi moškega preiskovali zaradi povezav s salafisti. Nemška tiskovna agencija ob tem navaja poročanje nemškega časnika Bild, da so tamkajšnje oblasti sprožile teroristični alarm.

Dodali so, da je bil v napadu ubit 50-letni moški. Šlo naj bi za nemškega državljana. Med ranjenimi v napadu naj bi bili 50-letnica ter štirje moški, stari 64, 57, 56 in 19 let. 35-letni moški naj bi bil ranjen, ko je poskušal obvladati napadalca. Pri tem naj bi utrpel deloma hude poškodbe.

Po do zdaj znanih informacijah je napadalec okoli 15. ure vstopil v trgovino na priljubljeni nakupovalni ulici v predelu Barmbek in z nožem napadel več ljudi, nato pa zbežal. Mimoidoči so ga skušali ustaviti in ga pri tem lažje poškodovali. Policija ga je kmalu zatem aretirala.

Čeprav preiskovalci niso govorili o terorističnem napadu, še vedno niso izključili te možnosti, poroča nemški portal Deutsche Welle. Nemški tabloid Bild, ki se sklicuje na očividce, je objavil, da naj bi napadalec v arabščini vzklikal: "Bog je velik!"

Policija je ljudi po poročanju nemškega Bilda opozorila, naj se izogibajo območju.

Kraj, kjer naj bi se zgodil napad:

Ne spreglejte