Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 12. 2022,
17.20

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

3

Natisni članek

spletni nakup Nemčija dostava avtomobil

Petek, 16. 12. 2022, 17.20

1 leto, 4 mesece

Nakup avtomobila prek spleta: dostavili so ga v ogromni škatli za čevlje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

3

Največji nemški portal za nakup rabljenih avtomobilov Mobile.de je omogočil spletni nakup, ki ga lahko opravimo z le nekaj kliki. V začetku decembra je nemška uporabnica izvedla prvi tak nakup, avtomobil pa je na dom prejela kar v ogromni škatli, podobni tisti, v kateri kupimo čevlje, le da je bila veliko večja. Ob spletnem nakupu kupcu pripada enoletna garancija. Če kupec s kupljenim avtomobilom ni zadovoljen, ga lahko vrne v 21 dneh.  

V želji poudariti in oglaševati to možnost so prvi voznici, ki je avto kupila prek spleta, avto v Hamburgu dostavili v ogromni škatli za čevlje. Tako se je v začetku decembra po ulicah Hamburga premikala oranžna škatla za čevlje, velika 4,90 x 2,35 metra, v kateri je bil VW T-Cross.

V podjetju Mobile.de želijo poudariti, da je nakup avtomobila zdaj tako enostaven kot nakup superg in čevljev. Nekateri strokovnjaki sicer menijo, da je nakup rabljenega vozila prek spleta zanimiv koncept, a vseeno dodajajo, da bi kupci morali vozilo pred nakupom dobro pregledati. Le tako se lahko izognejo kasnejšim vračilom in težavam.

Avtomobil lahko vrnete v roku 21 dni

Da bodo kupci lahko prepričani o kakovosti svojega novega rabljenega vozila brez osebnega pregleda na kraju samem, naj bi bila vozila, ki so naprodaj na spletu na Mobile.de, podvržena visokim standardom kakovosti.

"Ena od naših minimalnih zahtev je, da so avtomobili stari manj kot tri leta, da so imeli največ dva predhodna lastnika in da imajo prevoženih manj kot 60 tisoč kilometrov," je pojasnil Matthias Schmidt iz podjetja Mobile.de in dodal, da je to podprto z enoletno garancijo in 21-dnevno politiko vračila.

PS_Moja pošta
Novice Spletno nakupovanje še bolj brezskrbno
Ceneje_si_Spletno_nakupovanje
Novice Slovenci so v 2021 na spletu najraje kupovali mobilne telefone in pnevmatike
Ne spreglejte