Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2016,
16.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Natisni članek

hidroplan ECA

Četrtek, 18. 8. 2016, 16.23

6 let, 6 mesecev

Na Hrvaškem začasna prepoved poletov hidroplanov družbe ECA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Hidroplan | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hidroplani nemškega podjetja European Coastal Airlines (ECA) niti danes ne povezujejo hrvaških otokov s celino, potem ko je hrvaška agencija za civilno letalstvo (CCAA) prejšnji teden zahtevala ustavitev njihovega prometa zaradi pomanjkljivosti pri vzdrževanju letal, ki so jih zasledile inšpekcije.

Čeprav je direktor ECA Klaus Dieter Martin za hrvaške medije povedal, da bodo letala znova v zraku do konca tedna, so povedali, da niso prejeli nobenega poziva za vnovičen inšpekcijski nadzor, s katerim bi lahko ugotovili, da so odstranjene vse pomanjkljivosti.

V CCAA niso želeli povedati, katere pomanjkljivosti so v ECA našli njihovi inšpektorji, a so potrdili, da je varnost potnikov najpomembnejša.

"Naši inšpektorji so pripravljeni nemudoma preveriti stanje v ECA, ko bomo obveščeni, da so odstranili vse pomanjkljivosti, ki smo jih zasledili med nadzorom," je za STA dejal tiskovni predstavnik CCAA Eduard Šoštarić.

Izpostavil je, da se v agenciji zavedajo pomena poslovanja ECA za hrvaški turizem, a ne morejo dovoliti, da bi kdor koli med poleti tvegal življenje.

Resnična varnost letal je bila zelo vprašljiva. | Foto: Reuters Resnična varnost letal je bila zelo vprašljiva. Foto: Reuters

Hidroplani naj bi bili slabo vzdrževani

Hrvaški novičarski portal indeks.hr je povzel izjave nekaterih nekdanjih delavcev, da so bili hidroplani ECA slabo vzdrževani ali pa sploh niso bili, popravila pa so zgolj zabeležili v dokumentaciji, medtem ko je bila resnična varnost letal zelo vprašljiva.

O tem, da so bile težave pri poslovanju ECA zaradi tehničnih pomanjkljivosti letal, so pričale tudi pogoste večurne zamude hidroplanov pri odhodu ali pa tudi odpovedi poletov le nekaj ur pred začetkom potovanj. Potniki so negativne izkušnje z ECA objavljali tudi na družbenih omrežjih.

Na sedežu ECA v Kaštel Štafiliću blizu Splita se danes niso odzvali na telefonske klice STA.

Direktor ECA: Nekdanji delavci se želijo maščevati

Direktor podjetja Martin je obtožil nekdanje delavce, da se želijo maščevati podjetju, je poročal danes Novi list na svoji spletni strani. Kot dodaja, je Martin povedal, da so najeli dodatne strokovnjake, ki bodo pomagali pri reševanju težav.

"Naša največja prednostna naloga je bila in bo varnost naših potnikov. Vložili bomo dodatna prizadevanja, da bi zagotovili najvišje standarde kakovosti," je izjavil Martin.

Vsem potnikom se je opravičil za nevšečnosti in napovedal, da bodo vrnili denar za letalske vozovnice, ki so bile kupljene za obdobje, ko hidroplani niso obratovali.

Ne spreglejte