Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 8. 2020,
13.19

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,95

11

Natisni članek

COVID-19 okužba Koronavirus Hrvaška

Nedelja, 2. 8. 2020, 13.19

3 leta, 8 mesecev

Na Hrvaškem potrdili še 36 okužb, umrli štirje bolniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,95

11

Istra Rovinj | V hrvaški Istri v zadnjih 24 urah po neuradnih podatkih niso potrdili nobene nove okužbe z novim koronavirusom. | Foto Getty Images

V hrvaški Istri v zadnjih 24 urah po neuradnih podatkih niso potrdili nobene nove okužbe z novim koronavirusom.

Foto: Getty Images

Na Hrvaškem so po uradnih podatkih v soboto odkrili 36 novih okužb z novim koronavirusom, za boleznijo covid-19 pa so umrli še štirje ljudje, je sporočil hrvaški nacionalni štab za civilno zaščito. Pri naših južnih sosedih imajo trenutno 738 aktivno obolelih. Na zdravljenju je 131 bolnikov, s pomočjo ventilatorja diha šest ljudi. V Slavoniji so po neuradnih podatkih potrdili 30 novih okužb, dobre novice pa prihajajo iz Istre in Kvarnerja, kjer v soboto ni bilo nobene nove okužbe.

Na Hrvaškem so v soboto poročali o 86 novih okužbah z novim koronavirusom. V zadnjih 24 urah so potrdili 36 novih primerov okužb. V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem testirali 984 ljudi, skupaj pa že 121.320. Do danes so pri naših južnih sosedih potrdili 5.260 primerov okužb. Za boleznijo covid-19 je umrlo 149 ljudi, 4.373 jih je okrevalo. Trenutno je v samoizolaciji 2.662 ljudi.

Po podatkih županijskih štabov 50 novih okužb

Podatki županijskih štabov civilne zaščite sicer kažejo, da so v soboto odkrili 50 novih okužb. Največ novih primerov okužb so glede na neuradne podatke potrdili v Slavoniji, in sicer 30. Na območju Zagreba so potrdili devet novih okužb, v Istri pa niso potrdili nobenega novega primera, poroča HRT. Prav tako nobene okužbe niso odkrili v Primorsko-goranski županiji oziroma Kvarnerju.

Hrvaška | Foto: Reuters Foto: Reuters

V Dalmaciji so razmere nekoliko drugačne. V Splitu sta v zadnjih 24 urah zaradi bolezni covid-19 umrla dva bolnika, ki sta dihala s pomočjo ventilatorja, na območju splitske-dalmatinske županije pa so potrdili 11 novih okužb. Na območju Dubrovnika so potrdili dve novi okužbi, na območju Zadra pa eno.

Konec tedna je v Istro vstopilo največ Slovencev

Od petka do danes opoldne je prek mejnih prehodov, ki vodijo v Istro, vstopilo 116.177 turistov. Najštevilčnejši so bili Slovenci, Nemci in Avstrijci. Na mejnih prehodih Dragonja/Kaštel, Sečovlje/Plovanija in Sočerga/Požane je bilo treba za prestop meje čakati okoli dve uri.

Po podatkih istrske turistične skupnosti so imeli julija v Istri 60 odstotkov lanskega turističnega prometa. Trenutno na istrskem polotoku dopustuje več kot 190 tisoč gostov.

Ne spreglejte