Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 7. 2020,
12.45

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,61

15

Natisni članek

Dalmacija Istra okužba Hrvaška Koronavirus

Petek, 24. 7. 2020, 12.45

3 leta, 9 mesecev

Hrvaški minister o 81 novih okužbah, neuradno skoraj sto novih primerov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,61

15

Šolta | Na Hrvaškem spet prihaja do razlik med uradnimi in neuradnimi podatki glede novih primerov okužb z novim koronavirusom. | Foto Thinkstock

Na Hrvaškem spet prihaja do razlik med uradnimi in neuradnimi podatki glede novih primerov okužb z novim koronavirusom.

Foto: Thinkstock

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je sporočil, da so na Hrvaškem v zadnjih 24 urah potrdili 81 novih primerov okužb z novim koronavirusom. V bolnišnicah se za boleznijo covid-19 zdravi 139 ljudi, je sporočil Beroš. Podatki posameznih štabov civilne zaščite sicer kažejo, da so pri naših južnih sosedih v zadnjih 24 urah potrdili najmanj 97 novih primerov okužb.

"81 novih primerov okužb v zadnjih 24 urah, v bolnišnicah je skupaj 139 ljudi, devet bolnikov diha s pomočjo ventilatorja. V zadnjih 24 urah je bilo testiranih 1.136 ljudi," je sporočil hrvaški zdravstveni minister Vili Beroš. Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem potrdili prvi uradni primer okužbe, pa do danes je za novim koronavirusom v državi zbolelo 4.715 ljudi. Uspešno je po okužbi okrevalo 3.555 ljudi, umrlo pa je 128 bolnikov. Do zdaj so na Hrvaškem skupaj testirali 109.358 ljudi, poroča HRT.

Krunoslav Capak
Novice Hrvaška rahlja ukrepe. Tudi danes več kot sto novih okužb

Beroš je po poročanju STA še povedal, da imajo na Hrvaškem danes 1032 aktivnih primerov okužbe. Kot je dejal, ima večina okuženih blage simptome bolezni covid-19. Poudaril je, da imajo pod nadzorom nekatera izmed žarišč okužb, kot so bili v preteklih tednih zagrebški nočni klubi in samostan v Đakovu, medtem ko je še zmeraj aktivno žarišče okužbe s poroke v vasi Ivankovo na skrajnem vzhodu države v vukovarsko-sremski županiji. Znova je pozval državljane, naj odgovorno in solidarno spoštujejo epidemiološke ukrepe.

V Splitu 13 novih okužb, v Istri sedem novih primerov

Podatki, ki so jih objavili posamezni štabi civilne zaščite v hrvaških županijah, medtem kažejo drugačno sliko. Če pogledamo neuradne podatke, so na Hrvaškem v zadnjih 24 urah potrdili najmanj 97 novih okužb. Največ oziroma 35 novih okužb so potrdili v Vukovarsko-srijemski županiji, na območju Zagreba so jih odkrili 29, na območju Splita 13, v Istri pa sedem novih okužb.

V Splitu so v zadnjih 24 urah neuradno odkrili 13 novih primerov okužb. | Foto: V Splitu so v zadnjih 24 urah neuradno odkrili 13 novih primerov okužb.

Štiri nove primere okužb so odkrili na območju Šibenika in Osijeka, tri nove okužbe na območju Karlovca, po en novi primer okužbe pa še na območju Dubrovnika in Koprivnice, poroča hrvaški spletni portal Index. Poveljnik nacionalnega štaba civilne zaščite Davor Božinović je danes poudaril, da je epidemiološka situacija na Hrvaškem pod nadzorom.

"Upamo, da bo število na novo obolelih začelo upadati, saj smo uvedli strožje ukrepe in izdali dodatna navodila glede tega, kako naj se ljudje vedejo. Vse, kar delamo, delamo za to, da bi državljane prepričali, da moramo biti pri tej zadevi solidarni, in še vedno menimo, da je to najboljša pot," je poudaril Božinović.

koronavirus
Novice Sveži podatki: v Sloveniji potrdili 19 novih okužb

V BiH odkrili 303 nove okužbe in ena nova smrtna žrtev

V BiH so po poročanju HRT v zadnjih 24 urah potrdili 303 nove okužbe s koronavirusom. V Federaciji BiH so v zadnjih 24 urah testirali 1.122 vzorcev in okužbo potrdili pri 178 ljudeh, medtem ko so v Republiki srbski testirali 546 vzorcev in odkrili 125 novih okužb. Iz Banjaluke poročajo tudi o novi smrtni žrtvi.

V Federaciji BiH so največ novih primerov v četrtek odkrili v Sarajevu, in sicer 55, medtem ko so v Republiki srbski največ okužb potrdili v Banjaluki (16) in Bijeljini (20). Od začetka epidemije so v BiH potrdili slabih 9.800 okužb, uradno je za boleznijo covid-19 umrlo 275 ljudi. Veliko okužb strokovnjaki pripisujejo predvsem neupoštevanju predpisanih ukrepov in zbiranju ljudi v večjih skupinah, poroča HRT.

morje nevihta dež
Novice Ste na Hrvaškem? Preverite, za kateri del je izdano rdeče opozorilo

V Srbiji več kot 400 novih okužb

V Srbiji so v zadnjih 24 urah ob več kot 10.600 testiranjih zabeležili še 409 primerov novega koronavirusa, skupaj 22.852. Umrlo pa je še deset bolnikov s covidom-19, skupaj 518, kažejo podatki srbskega ministrstva za zdravje. V srbskih bolnišnicah je 4575 bolnikov s covidom-19, od tega 167 na ventilatorjih.

V Severni Makedoniji pa so opravili 1535 testiranj in potrdili 129 novih okužb, od tega 45 v Skopju, je na Facebooku zapisal makedonski minister za zdravje Venko Filipče. V zadnjem dnevu je umrlo še šest bolnikov s covidom-19. Doslej so v državi potrdili 9797 okužb s koronavirusom, umrlo je 451 ljudi. Trenutno imajo 4092 aktivno okuženih, poroča STA.

 

Ne spreglejte