Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
15. 6. 2016,
6.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,48

2

Natisni članek

prometni zastoj promet promet vreme

Sreda, 15. 6. 2016, 6.55

6 let, 6 mesecev

Močne padavine po državi

Močne padavine po državi, kaos na cestah

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,48

2

Naliv. | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Ponoči so močne padavine zajele predvsem jugozahod Slovenije. V jugozahodni, južni in osrednji Sloveniji ob močnih padavinah hitro naraščajo in se razlivajo manjši hudourniški vodotoki.

Pretok reke Vipave in njenih pritokov v zgornjem toku se bo v prihodnjih urah ustalil, v spodnjem toku pa bo še naraščal. Do predvidoma popoldneva se bo Vipava vzdolž celotnega toka razlivala na območjih pogostih poplav.

Na območju vsakoletnih poplav se razlivata tudi reki Logaščica in Ljubljanica na Ljubljanskem barju in še naraščata. V prihodnjih urah se bo v manjšem obsegu razlivala tudi Rača.

Padavine bodo oslabele

Danes dopoldne bo oblačno. Padavine bodo od juga postopno oslabele, čez dan se bo oblačnost trgala. Popoldne bodo nastale še krajevne plohe in kakšna nevihta. Le v Posočju bo ostalo bolj oblačno z občasnimi padavinami. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija.

Predvsem dopoldne in sredi dneva bodo na zahodu in v osrednji Sloveniji še možni hitri porasti manjših vodotokov.

Razmere na cestah
Zaradi dežja so ceste mokre in spolzke. Vozite previdno, s primerno varnostno razdaljo ter hitrost prilagodite razmeram na cestah.

Priključek Dramlje na štajerki. | Foto: DARS/zajem zaslona Priključek Dramlje na štajerki. Foto: DARS/zajem zaslona Na štajerski avtocesti je pred Dramljami proti Ljubljani zaradi dveh prometnih nesreč zaprt vozni pas, nastaja tudi že krajši zastoj.

Glavna cesta Šmarje Sap-Škofljica je zaradi podrtega drevja pri Tlakah zaprta. Na lokalni cesti Zaklanec–Dolenja vas pri Polhovem Gradcu je zaradi plazu pri Zaklancu promet urejen izmenično enosmerno.

Promet je bil zjutraj močno zgoščen na ljubljanski vzhodni obvoznici proti Malencam, občasno zaradi varnosti zapirajo predor Golovec. Gost promet z zastoji je bil na regionalni cesti GrosupljeŠkofljicaLjubljana.

Dolenjska avtocesta je ponovno odprta. Zaradi prometne nesreče v predoru Mali Vrh med Škofljico in Ljubljano proti Ljubljani je bil zaprt prehitevalni pas. Nastal je okoli pet kilometrov dolg zastoj.



Razlog za zaprtje obeh prehitevalnih pasov na štajerki. | Foto: Facebook/Sabina Padežnik Razlog za zaprtje obeh prehitevalnih pasov na štajerki. Foto: Facebook/Sabina Padežnik Na štajerski avtocesti med Domžalami in Ljubljano Šentjakobom proti Ljubljani so odstranili posledice prometne nesreče. Odstranili so tudi posledice nesreče med Lukovico in Krtino, zaradi katere je bil v obe smeri zaprt prehitevalni pas. Nesreča se je zgodila okoli 6. ure, ko naj bi voznik izgubil oblast nad vozilom, zadel odbojno ograjo in pristal na njej. Poškodovanih ni bilo, poroča spletni portal Domžalec.



Na regionalni cesti Radovljica–Črnivec–Brezje je bil na podvinskem klancu zaradi podrtega drevja promet urejen izmenično enosmerno.

Zaradi večje količine vode na cestišču je bil na hitri cesti Razdrto–Nova Gorica med Ajdovščino in Selom proti Novi Gorici oviran promet.

Na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko proti Ljubljani je bil zaprt prehitevalni pas, nastal je približno dva kilometra dolg zastoj.


Jutri bo precej sončno. Predvsem v zahodni in severozahodni Sloveniji bo več oblačnosti, tam bodo občasne padavine, deloma plohe, pogostejše bodo v severozahodnih krajih. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju in na Goriškem okoli 18, najvišje dnevne od 25 do 29 stopinj Celzija, nekoliko hladneje pa bo v severozahodnih krajih.

V noči na petek se bodo padavine na zahodu spet nekoliko okrepile in prehodno zajele tudi južno in osrednjo Slovenijo. V petek bo večinoma sončno, le v Posočju bolj oblačno s kakšno ploho. Še bo pihal jugozahodnik.

Tudi v soboto bo sončno z majhno verjetnostjo za kakšno popoldansko ploho.

Padavine tudi v sosednjih pokrajinah

V sosednjih pokrajinah bo danes sprva oblačno s padavinami in nevihtami, ki pa bodo čez dan od zahoda ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo, nastale bodo posamezne plohe. Pihati bo začel jugozahodni veter.

Jutri bo v krajih zahodno od nas spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Drugod bo dokaj sončno in precej toplo z jugozahodnim vetrom, ob morju pa bo pihal jugo.

Ne spreglejte