Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 9. 2023,
13.02

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Ljubno ob Savinji poplave otroci Rab dobrodelna akcija Varaždin

Četrtek, 14. 9. 2023, 13.02

7 mesecev, 2 tedna

Mesto Varaždin pelje na počitnice otroke iz poplavljenih krajev v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Rab | "Ker ima mesto Varaždin svoje letovišče za otroke na Rabu, smo se odločili, da zanje organiziramo počitnice, da bodo imeli vsaj en lep spomin na letošnje poletje. Tega se veseli tudi osebje letovišča," je pojasnila predstavnica slovenske narodne manjšine v Varaždinski županiji Barbara Antolić Vupora. | Foto Shutterstock

"Ker ima mesto Varaždin svoje letovišče za otroke na Rabu, smo se odločili, da zanje organiziramo počitnice, da bodo imeli vsaj en lep spomin na letošnje poletje. Tega se veseli tudi osebje letovišča," je pojasnila predstavnica slovenske narodne manjšine v Varaždinski županiji Barbara Antolić Vupora.

Foto: Shutterstock

Mesto Varaždin je omogočilo brezplačne počitnice na hrvaškem otoku Rab za 31 otrok z Ljubnega ob Savinji, katerih družine so bile prizadete v nedavnih poplavah v Sloveniji. Otroci bodo na Rab prispeli danes, tam pa bodo ostali en teden, je pojasnila predstavnica slovenske narodne manjšine v Varaždinski županiji Barbara Antolić Vupora.

Mesto Varaždin je enotedenske počitnice za otroke z Ljubnega ob Savinji organiziralo na pobudo namestnika varaždinskega župana Miroslava Markovića in Barbare Antolić Vupora, sicer tudi poslanke v hrvaškem parlamentu.

Civilna zaščita iz Celja je po njenih besedah ravnatelju Osnovne šole Ljubno ob Savinji poslala seznam 50 otrok, katerih družine so bile prizadete v poplavah. Približno tretjina otrok se na vabilo na počitnice ni mogla odzvati, preostalih 31 otrok pa danes v spremstvu slovenskih učiteljev in učiteljic potuje proti Rabu.

Mesto Varaždin je prizadetim v poplavah v Sloveniji pomagalo že avgusta.  | Foto: Reuters Mesto Varaždin je prizadetim v poplavah v Sloveniji pomagalo že avgusta. Foto: Reuters "Ker ima mesto Varaždin svoje letovišče za otroke na Rabu, smo se odločili, da zanje organiziramo počitnice, da bodo imeli vsaj en lep spomin na letošnje poletje. Tega se veseli tudi osebje letovišča," je še pojasnila Antolić Vupora.

Mesto Varaždin je prizadetim v poplavah v Sloveniji pomagalo že avgusta. Varaždinska turistična skupnost je namreč odpovedala načrtovano promocijo Špancirfesta v Ljubljani in denar za promocijo festivala v Ljubljani namenila za nakup treh naprav za razvlaževanje.

Jutro na Planetu Rumena majica
Planet TV Rumena majica z dobrodelne dražbe je šla v roke ... #video
Tolsti Vrh pri Ravnah na Koroškem
Novice Na Ravnah na Koroškem dobrodelni dan za pomoč oškodovanim v ujmi
Milijonar
Planet TV Poglejte, koliko so v dobrodelnem Milijonarju za prizadete v poplavah zbrali znani Slovenci
Poplave. Ujma. Karitas.
Novice Pozor, z naplavljenim muljem le v rokavicah, otroci pa naj se z njim ne igrajo
Ne spreglejte