Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
23. 8. 2016,
11.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Melania Trump Gawker volitve v ZDA 2016

Torek, 23. 8. 2016, 11.12

6 let, 6 mesecev

Melania Trump se je oborožila z odvetnikom in napovedala vojno medijem

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
melania trump, volitve, ZDA | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po nizu člankov o njeni preteklosti je Melania Trump več medijem napovedala tožbe in v ta namen najela odvetnika Charlesa Harderja, ki je sodeloval pri nedavni tožbi, zaradi katere bo ugasnil spletni portal Gawker.

Žena republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, Slovenka Malania, je sprožila sodni postopek proti britanskemu tabloidu Daily Mail. Ta je pred kratkim pisal o tem, da je Sevničanka pred dvema desetletjema delala kot spremljevalka, in tako kot nekateri drugi mediji podvomil o njenem imigrantskem statusu v času, ko je, kot trdi sama, gradila manekensko kariero.

Britanski tabloid je Melania obtožila "napačnih izjav in klevetanja". Njen novi odvetnik Harder je v njenem imenu izjavil, da je več medijskih organizacij opozorila na pravne postopke, ki jih je sprožila proti njim. "Neposredno laganje o njej na tak način presega vse meje primernega novinarskega poročanja in človeške dostojanstvenosti," piše v izjavi.

Melania Trump | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc Gonja milijarderja proti Gawkerju

Harder, ki med svoje pretekle stranke uvršča številne največje hollywoodske zvezdnike, se je v zadnjem času pojavljal v medijih zaradi vodenja tožbe proti portalu Gawker. V imenu milijarderja Petra Thiela je iskal stranke, ki bi bile pripravljene tožiti spletni portal Gawker. Tega je zaradi objave žgečkljivega videoposnetka tožil nekdanji zvezdnik rokoborbe Hulk Hogan. Porota mu je prisodila 140 milijonov dolarjev (123 milijona evrov) odškodnine, zaradi česar je Gawker razglasil bankrot. V ozadju gonje proti Gawkerju je bil Thiel, ki se mu je medij zameril, ker je pred leti razkril, da je gej. Thiel je bil med govorci, ki so na republikanski konvenciji podprli Trumpa za predsednika. 

Na dan prišle žgečkljive fotografije

Ameriški mediji pišejo, da je zelo nenavadno, da predsedniški kandidat ali pa njegov zakonec le nekaj mesecev pred volitvami vloži tožbo proti medijem. Melania se je pod plazom kritik znašla zaradi svojega govora na republikanski konvenciji, saj naj bi del prepisala iz govora prve dame Michelle Obama. Nato se je znašla pod drobnogledom medijev, ki so na dan privlekli nekatere podrobnosti iz njene preteklosti.

Na dan so prišle njene gole fotografije izpred dveh desetletij, nato pa so se pojavile trditve, da v začetku svoje kariere v ZDA ni imela ustreznih dokumentov. Za piko na i so se pojavile obtožbe v Daily Mailu, da je Trumpa spoznala že leta 1995 (ne leta 1998 kot trdi sama), ko je delala kot spremljevalka.

Ne spreglejte