Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2020,
7.21

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

9

Natisni članek

poraz Bela hiša Melania Trump Donald Trump ZDA

Petek, 11. 12. 2020, 7.21

3 leta, 4 mesece

Melania Trump naj bi že zapuščala Belo hišo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

9

Melania Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Prva dama ZDA Melania Trump naj bi v nasprotju s svojim možem, predsednikom Donaldom Trumpom, sprejela realnost njegovega poraza na volitvah ter se po poročanju televizije CNN pripravlja na odhod iz Bele hiše in selitev domov v Mar-a-Lago na Floridi in v New York.

Čeprav tudi Melania Trump javno ni priznala moževega poraza na volitvah in ga javno podpira v njegovih prizadevanjih za spremembo izida volitev, pa CNN poroča, da se že diskretno zanima za to, ali obstaja kakšen proračun za selitev in tudi kasneje kakšna pokojnina po odhodu s položaja, navaja STA.

Prva tako naj bi že odrejala, kaj iz Bele hiše bo šlo z njo na Florido, kaj pa v New York, iz katerega se je Trump sicer uradno odselil, ker ga tam čakajo preiskave domnevnega finančnega kriminala in različne tožbe.

Melania Trump naj tudi ne bi bila navdušena nad idejo, da bi mož znova kandidiral za predsednika ZDA leta 2024, poroča STA.

Melania lahko računa na 20 tisoč dolarjev letne pokojnine po moževi smrti

ZDA nimajo posebnega proračuna za nekdanje prve dame ZDA, lahko pa računa na 20 tisoč dolarjev letne pokojnine po moževi smrti. Nekaj denarja namerava Melania Trump zaslužiti s knjigo, čeprav pri tem naj ne bi šlo za klasično biografsko delo, ampak bolj za knjigo fotografij iz Bele hiše.

Melania Trump, Donald Trump
Trendi Trumpovi vendarle načrtujejo selitev: Melania išče šolo za Barrona na Floridi

Melania Trump naj bi prav tako že sklenila, da bo njen 14-letni sin Barron šolsko leto dokončal na Floridi, ne v Marylandu, kamor hodi zdaj že tri leta.

Na Floridi se bo treba navaditi na prostorsko stisko, saj palača Mar-a-Lago zaobjema "le" 279 kvadratnih metrov prostorov, v Beli hiši pa se je predsedniška družina navadila na 5.100 kvadratov. Kljub temu bo prostora dovolj tudi za njena starša Viktorja in Amalijo, ki že imata svoje sobe v Mar-a-Lagu.

Melania Trump
Novice Maščevanje nad Melanio Trump

Preden pa se poslovi, mora prva dama v skladu s tradicijo izbrati in pustiti za sabo v Beli hiši uradni porcelan, kar je tradicija, ki sega v čase predsednika Jamesa Monroeja. Ta porcelan postane potem del uradne zbirke Bele hiše in se ponavadi uporablja naprej za dve ali tri prihodnje vlade.

Zadeva ni poceni, saj je 320 kompletov po 11 kosov porcelanastih posod prve dame Michelle Obama leta 2015 stalo 350 tisoč dolarjev. Zbirka Laure Bush je prav tako krepko presegla 100 tisoč dolarjev.

Melania Trump je za svoje prireditve najpogosteje uporabljala posode in pribor iz zbirke Hillary Clinton. Porcelan lahko plača Zgodovinsko društvo Bele hiše, lahko pa tudi prva dama sama.

Melania Trump
Novice Anketa: Trumpova ni spremenila ugleda Slovenije v svetu
Ne spreglejte