Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Četrtek,
14. 7. 2016,
12.33

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Natisni članek

Donald Trump Melania Trump

Četrtek, 14. 7. 2016, 12.33

7 let, 9 mesecev

Melania bo republikance nagovorila prvi dan konvencije

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Donald Trump, Melania Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Med govorniki na republikanski nacionalni konvenciji bodo poleg politikov in športnikov tudi vsi štirje odrasli otroci Donalda Trumpa in njegova soproga Melania.

Načrti, do katerih se je dokopal časnik New York Times, kažejo, da namerava Trump na konvencijo, ki bo naslednji teden v Clevelandu, povabiti tudi številne znane osebnosti, predvsem iz sveta športa. Med govorci bosta igralec ameriškega nogometa Tim Tebow in golfistka Natalie Gulbis, seznam povabljenih pa naj bi se v naslednjih dneh še razširil.

Prvi večer konvencije, ki bo posvečen napadu v Bengaziju, črni piki na karieri Hillary Clinton kot zunanji ministrici, bo poleg nekdanjega župana New Yorka Rudyja Giulianija zbrane nagovorila tudi Trumpova soproga slovenskih korenin Melania.

Drugi večer, namenjen gospodarstvu, bosta poleg politikov med govorci Trumpova mlajša hči Tiffany in najstarejši sin Donald Trump mlajši. Tretji večer bo govoril Ted Cruz, senator iz Teksasa, s katerim je Trump med primarnimi volitvami bil najhujši boj, ter Trumpov srednji sin Eric in podpredsedniški kandidat, katerega ime bo Trump po napovedih razkril jutri.

Presenečenje na konvenciji malo mogoče

Zadnji večer konvencije bosta zbrane nagovorila še Trumpova najstarejša hči Ivanka. Ugibanja, ali utegnejo na konvenciji, ko naj bi Trump prejel uradno nominacijo stranke, pripraviti kakšno presenečenje in izpodbijati njegovo kandidaturo, se še pojavljajo, vendar je kaj takega malo verjetno, saj so vse glasnejši in pogostejši pozivi vidnih republikanskih politikov, naj se stranka poenoti okoli Trumpa, da bi skupaj novembra porazili Clintonovo.

Kandidata izenačena, volivce je strah
Najnovejša anketa New York Timesa in CBS kaže, da sta na nacionalni ravni med registriranimi volivci Trump in Clintonova izenačena pri 40 odstotkih, potem ko je imela nekdanja prva dama prejšnji mesec šest odstotnih točk prednosti.

Anketa novinarske agencije AP pa je pokazala, da večino Američanov pri tokratnih volitvah vodi strah. Kar 81 odstotkov vprašanih je odgovorilo, da se bojijo izvolitve enega od kandidatov za predsednika, od tega se jih četrtina boji izvolitve kateregakoli od kandidatov. Tri četrtine vprašanih je odgovorilo, da na dan volitev ne bodo glasovali za svojega kandidata, temveč proti nasprotnemu kandidatu.

Ne spreglejte