Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 1. 2023,
21.55

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

republikanci ZDA Kevin McCarthy

Petek, 6. 1. 2023, 21.55

1 leto, 3 mesece

McCarthy v 12. krogu volitev napredoval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Kevin McCarthy | Republikanec Kevin McCarthy je v 12. krogu volitev dosegel prestop 14 upornikov, med njimi republikanca iz Arizone slovenskega rodu Paula Gosarja. | Foto Reuters

Republikanec Kevin McCarthy je v 12. krogu volitev dosegel prestop 14 upornikov, med njimi republikanca iz Arizone slovenskega rodu Paula Gosarja.

Foto: Reuters

Vodja kongresnih republikancev Kevin McCarthy je v 12. krogu volitev za položaj predsednika predstavniškega doma kongresa precej napredoval, saj je na njegovo stran prestopilo okrog 14 tako imenovanih republikanskih upornikov, ki so doslej glasovali proti njemu.

Kevin McCarthy je v pogajanjih z uporniki iz tako imenovane poslanske skupine Svoboda, ki je zdaj enotna le glede tega, da vsi njeni člani zanikajo izid predsedniških volitev 2020, na veliko popuščal in oslabil svoj prihodnji položaj, če ga bo osvojil.

Kevin McCarthy
Novice Vodja republikancev vnovič poražen

McCarthy je v 12. krogu volitev dosegel prestop 14 upornikov, med njimi republikanca iz Arizone slovenskega rodu Paula Gosarja.

Kljub napredku McCarthy še vedno ni dobil dovolj glasov za osvojitev položaja, republikanska opozicija na čelu z Mattom Gaetzem s Floride pa ostaja neomajna. Gaetz je, namesto da bi se pogajal z McCarthyjem, pri demokratih iskal zagotovila, da bodo še naprej glasovali za njihovega kandidata Hakeema Jeffriesa.

Kevin McCarthy
Novice Republikancem tudi v četrto ni uspelo, oglasil se je Trump

McCarthy je zdaj prvič po 12 krogih volitev dobil več glasov kot demokrat, vendar pa je nekaj demokratov zapustilo Washington. Za McCarthyja je glasovalo 213 poslancev, za Jeffriesa 211, sedem pa je volilo dva druga republikanca. McCarthy za zmago potrebuje večino vseh prisotnih, ki glasujejo.

Predstavniški dom, ki brez predsednika ne more opravljati dela, bo danes glasoval še enkrat, potem pa se bo moral v primeru novega poraza McCarthyja odločiti, ali je dovolj in se bo razpustil do prihodnjega tedna ter izkoristil soboto in nedeljo za dodatna pogajanja.

Kevin McCarthy
Novice Poraz za vodjo republikancev McCarthyja
Ne spreglejte