Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 8. 2015,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Donald Trump ameriške volitve ženske ženske

Četrtek, 20. 8. 2015, 13.16

8 let

Kontroverzne izjave Donalda Trumpa o ženskah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za Donalda Trumpa so ženske manipulativne in vse po vrsti zaljubljene vanj.

Predvolilna tekma za ameriškega predsednika se še niti dobro ni začela, že je kandidat Donald Trump osvojil srca žensk z nekaj politično nekorektnimi izjavami o ženskah. Novinarko televizijske postaje Fox tv je obtožil, da je tečna, ker ima menstruacijo, za Hillary Clinton pa je zapisal, da ne bo dobra predsednica, ker jo je mož varal: "Če Hillary ni mogla zadovoljiti svojega moža, zakaj meni, da lahko zadovolji Ameriko?"

Zgodovina Trumpovih izjav o ženskah pa je dolga in pisana. Ponujamo izbor.

Ženi ne podarjaj draguljev Trikrat poročeni Donald Trump je leta 1990 za revijo Vanity Fair dejal, da "ženi nikoli ne smeš podariti premoženja, o katerem se lahko pogaja. Ivani nikoli ne bi kupil draguljev ali slike." Nikoli se namreč ne ve, kaj se zgodi ob ločitvi.

V svoji knjigi Umetnost vrnitve iz leta 1997 je zapisal tudi, da mora vsaka žena podpisati predporočno pogodbo, ob tem pa so trije tipi žensk. Prve ljubijo bodočega moža, a iz principa ne bodo podpisale pogodbe. Te naj si najdejo drugega moža. Druge so preračunljive ženske, ki ne želijo podpisati, ker menijo, da bodo ob ločitvi lahko dobile več. Tretja vrsta žensk pa bo hitro podpisala pogodbo v upanju, da bodo hitro prišle do ponujenega denarja.

Donald Trump je ob ločitvi od Ivane plačal več, kot je bilo zapisano v predporočni pogodbi, Ivana pa je obdržala tudi vse svoje dragulje.

Ženske v poslu izkoriščajo lepoto Leta 2006 je v knjigi Trump 101: Pot do uspeha zapisal, da "lepota in eleganca ženske, stavbe ali slike ni nekaj površinskega". To je treba razumeti v luči njegove izjave iz leta 2004, da so "zmage žensk v oddaji Vajenec posledica njihovega seksapila".

Trump tudi ni prepričan, da lahko ženske in moški delajo skupaj. Leta 2013 je na svojem profilu na Twitterju zapisal: "26 tisoč neprijavljenih spolnih napadov v vojski in le 238 obsojenih. Kaj so si mislili ti geniji, ko so skupaj dali ženske in moške?"

Dojenje je nagnusno Leta 2011 je Donald Trump pokazal, kaj si misli o dojenju. Njegova odvetnica Elizabeth Beck ga je prosila, ali lahko naredita odmor, saj bi si morala izčrpati mleko za svojega dojenčka. Trump je po njenem pričanju postal ves rdeč v obraz in začel vpiti: "Nagnusna si, nagnusna!" Nato je stekel iz sobe.

Ženske so manipulativne V knjigi Umetnost vrnitve je razložil tudi, zakaj ženske niso šibkejši spol: "Ženske so najboljše igralke vseh časov. Pametne se izdajajo za ženstvene in pomoči potrebne, a v resnici se v njih skriva morilka. Kdor si je izmislil izraz 'šibkejši spol', je bil ali naiven ali šaljivec. Videl sem, kako so ženske manipulirale z moškimi zgolj z očmi ali pa s kakšnim drugim delom telesa."

O privlačnosti igralk Leta 2006 je v šovu Larryja Kinga izjavil, da se "njemu Angelina Jolie res ne zdi privlačna, saj je bila s preveč moškimi". Pet let pozneje je ponovno razpravljal o ženski privlačnosti, tokrat o igralki Bete Midler: "Bete Midler je izjemno neprivlačna ženska, a tega nikoli ne rečem na glas, ker sem politično korekten."

Ženske se mu ne morejo upreti Ob vsem tem pa je prepričan, da se mu ženske ne morejo upreti. Leta 1991 je v intervjuju za revijo Esquire dejal, da "ni pomembno, kaj o tebi pišejo mediji, dokler imaš ob sebi lepo zadnjico". Nekaj let pozneje je v knjigi Kako obogateti zapisal, da so bile vanj zagledane vse ženske, ki so nastopile v oddaji Vajenec. Kot razlog za svojo privlačnost pa je dejal, da "ženske vzburjata moja moč in denar".

Ne spreglejte