Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
14. 8. 2017,
11.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,75

3

Natisni članek

golota Hrvaška kopanje

Ponedeljek, 14. 8. 2017, 11.22

6 let, 7 mesecev

Ker so videli njene gole prsi, so jo sosedje prijavili policiji #video

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,75

3

Hrvaška policija | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Osemintridesetletna Hrvatica si je za hišo postavila kopalno kad, v kateri se hladi v vročih poletnih dneh. Ker je to počela zgoraj brez, jo je eden od sosedov prijavil policiji.

"V četrtek je bilo zelo vroče. Za hišo sem se v kadi, ki jo zakriva visoka trava, polivala z vodo. Ko sem se brisala z brisačo, sem slekla zgornji del kopalk," pojasnjuje ženska, ki živi v vasi Kloštar Vojakovački.  

Zoper žensko je po besedah policije vložen obtožni predlog zaradi kršenja javnega reda in miru, poroča spletni portal 24sata.hr. Na neograjenem dvorišču se je kopala brez zgornjega dela kopalk, kar je zmotilo sosede. Eden od njih jo je zato prijavil, še pravi hrvaška policija.

Ženska je sicer po pisanju 24sata.hr v slabih odnosih s sosedi, te med drugim ponoči moti preglasna glasba. Osemintridesetletnica se na drugi strani na mnenje svojih sosedov in na postopek, ki so ga sprožili zoper njo, ne ozira preveč. 

Video: Planet TV

Kosorjeva: Zakaj nihče ne prijavi do pasu golih moških?

Dogajanje je komentirala tudi nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor. "Torej. Prijavili so žensko zgoraj brez, ki je bila na svojem dvorišču. Nihče pa ne prijavlja moških, ki do pasu goli npr. pijejo v lokalih," je zapisala na Twitterju.

Na slovensko policijo smo se obrnili za pojasnila, ali so se že kdaj srečali s podobnim primerom in ali bi tudi pri nas lahko kazensko preganjali žensko zgoraj brez. 

"Zakon o varstvu javnega reda in miru v 3. odstavku 7. člena določa, da prekršek stori kdor na javnem kraju spolno občuje, razkazuje spolne organe ali na vsiljiv način ponuja spolne usluge in s tem koga moti, povzroči vznemirjenje ali zgražanje ljudi. Za te primere je predpisana globa v višini 208,65 evra. V primeru prijav policisti zberejo obvestila o domnevnem prekršku in v tej zvezi izvedejo ukrepe v skladu z zgornjo normativno ureditvijo. V zvezi s statističnimi podatki je bilo ugotovljeno, da je policija v letu 2016 ugotovila 41 zgoraj omenjenih prekškov, v prvem polletju leta 2017 pa 37," so nam pojasnili.

Ne spreglejte