Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 7. 2010,
22.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 22.15

8 let

Josipović in Vujanović za podpis sporazuma o izročanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednika Črne gore in Hrvaške, Filip Vujanović in Ivo Josipović (na sliki), sta se na srečanju na Cetinju strinjala, da morata državi čim prej podpisati sporazum o medsebojnem izročanju zločincev.

Sporazum o izročanju obtoženih in obsojenih za korupcijo in organizirani kriminal sta v torek v Beogradu že podpisali Hrvaška in Srbija. "Minili so časi, ko so bili zločinci bolje organizirani kot države," je Josipovićevo izjavo po srečanju z Vujanovićem povzela hrvaška tiskovna agencija Hina. Hrvaški predsednik je ob tem poudaril, da so vse države v regiji že sprejele idejo o skupnem boju proti organiziranemu kriminalu.

Sodelovanje držav napreduje na vseh področjih Josipović je med drugim tudi poudaril, da je Črna gora ena od držav, s katerimi Hrvaška nima odprtih vprašanj. Dodal je, da bodo odprto vprašanje meje na morju pri polotoku Prevlaka kmalu uredili na civiliziran način in v obojestransko zadovoljstvo. Kot je dodal, sodelovanje Črne gore in Hrvaške napreduje na vseh področjih, obenem pa je dejal, da se je z domačini pogovarjal tudi o zaščiti manjšin v obeh državah. Napovedal je, da bo sredi julija obiskal tudi Beograd ter da bo srbska delegacija jeseni obiskala Zagreb.

Vujanović je posebej pohvalil Josipovićeva prizadevanja za utrjevanje dobrososedskih odnosov z vsemi državami v regiji. Hrvaški je zaželel, da bi čim prej postala članica Evropske unije, obenem pa se ji je zahvalil za pomoč pri črnogorskih prizadevanjih za članstvo v EU in zvezi Nato.

Josipović se je ob današnjem prvem dnevu uradnega obiska v Črni gori srečal tudi s črnogorskim premierom Milom Đukanovićem in s predsednikom parlamenta Rankom Krivokapićem. V petek se bo srečal s Hrvati, ki živijo na območju Boke Kotorske.

Ne spreglejte