Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
12. 11. 2019,
8.34

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

8

Natisni članek

Izrael Palestina noad terorizem

Torek, 12. 11. 2019, 8.34

4 leta, 5 mesecev

Izraelci likvidirali palestinskega terorista #video

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

8

Izraelci so danes zgodaj zjutraj med napadom na območju Gaze ubili enega od poveljnikov palestinske teroristične organizacije Islamski džihad, ki jo močno podpira Iran. Iz Gaze so nato kot povračilni ukrep poletele rakete proti jugu Izraela.

Video: AP

42-letni Bahaa Abu el-Atta je bil po besedah pripadnikov Islamskega džihada ubit med "junaškim dejanjem", vendar niso natančno pojasnili, za kakšno dejanje naj bi šlo. Ob tem so napovedali tudi maščevanje za smrt svojega poveljnika.

Palestinske oblasti so sporočile, da sta bila v napadu na stanovanjsko hišo ubita moški in ženska, še dve osebi pa sta bili ranjeni.

Hiša, poškodovana med izraelskim napadom na Gazo. | Foto: Reuters Hiša, poškodovana med izraelskim napadom na Gazo. Foto: Reuters

Izrael: Načrtoval je nove napade

Izraelska vojska pojasnjuje, da je bil Abu el-Atta odgovoren za raketne napade na prebivalstvo na jugu Izraela in da je načrtoval izvedbo novih napadov.

Izraelska vojska je nato davi izvedla tudi napad na hišo v sirski prestolnici Damask, v kateri naj bi bival drug visoki predstavnik Islamskega džihada Akram Adžuri. Pri tem pa je bil ubit njegov sin in še ena oseba, je poročala sirska tiskovna agencija Sana.

Palestinci so se na napada odzvali z izstrelitvijo več raket na jug Izraela. Sirene so se oglasile tudi v Tel Avivu. Izraelska vojska je sporočila, da je bilo izstreljenih okoli 50 raket, od tega so jih 20 prestregli. Palestinske rakete večje škode niso povzročile. Izraelska vojska pa je že napovedala povračilno obstreljevanje. Tiskovni predstavnik vojske Jonatan Konrikus je tudi dejal, da se že pripravljajo na nekaj dni spopadov.

Nasilje se nadaljuje

Spopadi so se dopoldne res nadaljevali. Izraelska letala so izvedla nov napad na območju Gaze, v katerem je bil ubit en Palestinec, več pa ranjenih. Napad je bil po navedbah izraelske vojske uperjen proti dvema članoma Islamskega džihada, ki naj bi bila prav tako odgovorna za raketiranje Izraela.

Na stopnjevanje nasilja med Izraelom in Palestinci so se medtem že odzvali v Bruslju in izrazili zaskrbljenost. "Izstreljevanje raket na civilno prebivalstvo je popolnoma nesprejemljivo in se mora takoj ustaviti," je ocenila tiskovna predstavnica visoke zunanjepolitične predstavnice EU Maja Kocijančič. Pozvala je k takojšnji umiritvi položaja in iskanju politične rešitve, so sporočili iz Bruslja. STA

Video: AP

 

Ne spreglejte