Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2017,
10.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

požar Hrvaška Črna gora

Četrtek, 20. 7. 2017, 10.56

6 let, 6 mesecev

Hrvatje iz Črne gore "dobili" nov požar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Ko so na Hrvaškem le pogasili požar vseh požarov v okolici Splita, se je k našim južnim sosedom razširil nov požar iz Črne gore, kjer se gasilci z ognjenimi zublji borijo zadnje dni.

Fotogalerija
1 / 7

Hrvaška gasilska letala na skrajnem jugu države gasijo požar, ki se je v sredo zvečer razširil iz Črne gore pri Konavlih. Požar je zajel približno 250 hektarjev površine, od tega je petina na hrvaški strani meje.


Preberite še:
Velika nevarnost požarov v Sloveniji


Poveljnik gasilcev iz Konavlov Mario Magud je za hrvaške medije povedal, da je bila noč mirna, saj ni bilo veliko vetra, zjutraj pa sta požar začeli gasiti dve letali. Gasilci so zaprosili še za dve dodatni letali. Pričakujejo, da bodo letala ustavila širjenje požara, ker gasilci na tleh zaradi hribovitega terena ne morejo priti do mesta, kjer gori.

Požar je povzročil plamen

Medtem so iz Splita sporočili, da so lokalizirali vse požare, ki so divjali od nedelje na območju med Omišem in Splitom. Gasilci dežurajo, da se požar ne bi znova razširil. Policija pa je sporočila, da je velik požar pri Splitu povzročil plamen. Preliminarna policijska preiskava je namreč izključila možnost, da bi ogenj v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil zaradi okvare na daljnovodu, ki bi povzročila iskro in vnela rastline.

Fotogalerija
1 / 6

Predsednik splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban je napovedal, da bo v naslednjih nekaj dneh razglasil elementarno nesrečo za območje županije. Pričakuje poročilo hrvaške policije, ki preiskuje vzroke požara.

Na Hrvaškem ocenjujejo, da je v tridnevnih požarih na območju Splita zgorelo 4500 hektarjev borovega gozda, kmetijskih površin, grmičevja in travnikov.

Prihajata nov vročinski val in burja

Zaradi napovedanega novega vročinskega vala, ki bo po napovedih meteorologov iz dneva v dan bolj izrazit, in burje na Hrvaškem opozarjajo na veliko nevarnost novih požarov predvsem ob Jadranu.

Ne spreglejte