Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 7. 2019,
11.14

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Hrvaška migracije prebežnik BiH

Petek, 12. 7. 2019, 11.14

4 leta, 9 mesecev

Hrvaška ob meji z BiH in Srbijo ne namerava postaviti bodeče žice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Ograja | Hrvaška je sporočila, da na meji z BiH in Srbijo ne bo postavila ograje in bodeče žice, ampak zgolj tehnične ovire. Dodatno bodo zavarovali tudi sedem mejnih prehodov. | Foto STA

Hrvaška je sporočila, da na meji z BiH in Srbijo ne bo postavila ograje in bodeče žice, ampak zgolj tehnične ovire. Dodatno bodo zavarovali tudi sedem mejnih prehodov.

Foto: STA

Na hrvaškem notranjem ministrstvu so v luči načrtovane postavitve ovir na meji s Srbijo in BiH poudarili, da ograje niso in ne bodo ustavile migracij. Kot so poudarili, si prizadevajo za krepitev sodelovanja z vsemi državami ob vzhodnosredozemski oziroma zahodnobalkanski migracijski poti s ciljem preprečiti nezakonite migracije, še preden prebežniki dosežejo hrvaško mejo.

Hrvaška vlada je sicer pred kratkim sprejela odločitev o postavitvi ovir na 65 cestnih povezavah in poteh ob meji s Srbijo ter BiH. Poleg tega bodo tehnične ovire in vrata postavili na sedmih mejnih prehodih. Trenutno poteka posek gozdnih koridorjev v vzhodni Liki na gori Plješivica ob meji z BiH, nedaleč od Bihaća, s čimer želijo izboljšati vidnost državne meje.

Matteo Salvini
Novice Salvinijeve ograje na meji so predstava za Italijane #analiza #foto #video

Na Hrvaškem nimajo informacij o dodatnih slovenskih tehničnih ovirah

Na hrvaškem notranjem ministrstvu so dodali, da niso dobili nobenega obvestila o dodatnih slovenskih ovirah, še poroča Večernji list, ki poroča o nameri Slovenije za postavitev dodatnih 40 kilometrov tehničnih ovir ob meji s Hrvaško. Slovenija ima ob meji s Hrvaško že 193,9 kilometra različnih tehničnih ovir, so pojasnili na hrvaškem notranjem ministrstvu.

Večernji list je izpostavil tudi izjavo slovenskega premierja Marjana Šarca, da bi morala Hrvaška na meji s Srbijo in BiH storiti več v boju proti nezakonitim migracijam, če se želi pridružiti schengenskemu območju. Ena izmed rešitev bi bila tudi napotitev pripadnikov Evropske agencije za mejno in obalno stražo (Frontex) na zunanjo mejo EU, torej na mejo Hrvaške s Srbijo in BiH.

Ne spreglejte