Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2016,
7.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

3

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 Hillary Clinton Donald Trump

Petek, 3. 6. 2016, 7.58

6 let, 7 mesecev

Trump dobil podporo Ryana

Hillary Clinton: Trump ne sme v roke dobiti jedrskega orožja (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

3

Donald Trump, Hillary Clinton | Foto Reuters

Foto: Reuters

V svojem govoru o zunanji politiki je Hillary Clinton po pričakovanjih napadla Donalda Trumpa. Njegova izvolitev za predsednika ZDA bi bila zgodovinska napaka, je dejala.

Da je najverjetnejši republikanski predsedniški kandidat nestabilen in vzkipljiv ter ima značaj, ki ni niti najmanj primeren za položaj, ki zahteva znanje, stabilnost in veliko mero odgovornosti, je zatrdila nekdanja prva dama, poleg tega pa je milijarder "nevarno nekonherenten".

"Njegove ideje niso le drugačne, ampak so nevarne in nepovezane. Pravzaprav niti niso ideje, ampak niz vreščanj, osebnih zamer in laži. Ne le da ni pripravljen za predsednika, ampak za to nima značaja. V roke nikoli ne sme dobiti jedrskih kod, saj lahko zakuha vojno, če mu nekdo zleze pod izjemno tanko kožo. Varnosti naših otrok in vnukov ne moremo zaupati Trumpu," je med drugim poudarila Clintonova.

Na zborovanju v San Joseju v Kaliforniji, kjer bodo naslednji teden primarne volitve, Trump Clintonovi ni ostal dolžan. Clintonova "nima nobene kredibilnosti – preveč napak, ko je bila na položaju", je dejal. Zatrdil je, da Američani ne bodo dovolili štiri nova leta nesposobne vlade.

Clintonovo, nekdanjo ameriško državno sekretarko, je obtožil, da napačno predstavlja njegove zunanjepolitične poglede. "Izmislila si je mojo zunanjo politiko," je dejal in nakazal, da ima zanjo nov vzdevek: "Ona je lažniva, pokvarjena Hilllary". Doslej jo je naslavljal "le" z "pokvarjena".

Pljuvali na Trumpove privržence

Zborovanje v San Joseju je znova zaznamovalo nasilje. Nasprotniki Trumpa so se spopadli z njegovimi podporniki. Nasilje je bilo najhujše do zdaj; več Trumpovih podpornikov so udarili, enega zasuli z jajci, na druge pa so pljuvali.

Prepričal Ryana

Boljša novica za Trumpa prihaja iz njegovega republikanskega tabora. Predsednik ameriškega predstavniškega doma, republikanec Paul Ryan, je po mesecu dni oklevanja popustil in izrekel podporo Trumpovi kandidaturi. Newyorški milijarder sicer še vedno ni prepričal številnih vplivnih republikancev. Nekdanji republikanski predsedniški kandidat Mitt Romney je še vedno odločno proti Trumpu, kakor tudi celotna družina Bush, milijarder pa ima težave z republikanci v ključnem Ohiu.

 

Ne spreglejte