Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Petek,
19. 8. 2016,
9.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,38

3

Natisni članek

Hillary Clinton Donald Trump volitve v ZDA 2016

Petek, 19. 8. 2016, 9.21

6 let, 6 mesecev

Hillary Clinton nosi plenice in ima možgansko bolezen?

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,38

3

Hillary Clinton, volitve v ZDA 2016 | Foto Reuters

Foto: Reuters

Kampanja Donalda Trumpa nadaljuje trditve, da ima demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton resne zdravstvene težave, zaradi katerih ni primerna za vodenje ZDA.

Katrina Pierson, glavna tiskovna predstavnica republikanskega predsedniškega kandidata Trumpa, je za televizijo MSNBC izjavila, da ima Clintonova disfazijo, poškodbo možganov, ki omejuje njeno sposobnost komuniciranja.

Trump že dlje časa trdi in ponavlja, da Clintonova, ki bo oktobra dopolnila 69 let, ni dovolj trdnega psihičnega in fizičnega zdravja, da bi lahko bila predsednica, in da ob koncih tedna ne dela oziroma ne vodi kampanje, ker takrat spi. Osebna zdravnica nekdanje prve dame dr. Lisa Bardack je večkrat izjavila, da je Clintonova zdrava, da bi lahko služila kot predsednica ZDA. Bardackova je zanikala, da je podpis na zdravniških izvidih, ki naj bi dokazovali, da ima Clintonova disfazijo, njen: "Ti dokumenti so ponarejeni, jih nisem napisala jaz in niso osnovani na nikakršnih zdravstvenih dejstvih."

Disfazija opisuje poslabšanje govora ali v razumevanju govora in/ali pisane besede ali pa pri govorjenju in pisanju. Za takšno ali drugačno obliko disfazije boleha okoli milijon Američanov.

Namigovanja o slabem in čudaškem obnašanju Clintonove ne prenehajo. | Foto: Reuters Namigovanja o slabem in čudaškem obnašanju Clintonove ne prenehajo. Foto: Reuters Nekateri teoretiki zarot so šli še dlje kot Trump (milijarder je med drugim namignil tudi, da Clintonova nosi lasuljo) in trdijo, da nekdanja državna sekretarka nosi plenice za odrasle, kar naj bi razkril WikiLeaks s hekerskim vdorom v enega od zasebnih prenosnih računalnikov Clintonove.

Namigovanja v konservativnih medijih in blogih o slabem zdravju Clintonove so nov zalet dobila, ko se je pred časom pojavila fotografija, na kateri Clintonovi pomagajo povzpeti se po stopnicah.

Zametek za takšne in drugačne - tudi ali predvsem bizarne - trditve o slabem, celo kritičnem zdravstvenem stanju Clintonove so v krvnem strdku, ki so ga Clintonovi odstranili leta 2012, potem ko je po padcu imela pretres možganov.

Ne spreglejte