Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 6. 2009,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 6. 2009, 10.16

8 let

Glavni osumljenec za umor Pukanića za zapahi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Beogradu so danes aretirali Željka Milanovića, ki ga iščejo zaradi umora solastnika in urednika časnika Nacional Iva Pukanića in vodje prodaje Nika Franjića.

Hrvaška policija sumi Milovanovića, da je 23. oktobra lani na parkirišču pred sedežem Nacionala v središču Zagreba podtaknil eksplozivno napravo, ki je umorila Pukanića in Franjića. Druga aretacija v dveh dneh Gre za že drugo aretacijo v primeru Pukanić v Beogradu v dveh dneh, potem ko so srbski policisti v soboto prijeli Milenka Kuzmanovića. Kuzmanovića je hrvaška policija sicer prijela kmalu po umoru, v začetku leta pa so ga zaradi pomanjkanja dokazov izpustili. Medtem so se pojavila nova pričevanja, ki so 25-letnega Beograjčana dodatno obremenila.

Hrvaška policija Milovanovića sumi tudi na podlagi pričanj ene izmed prej aretiranih oseb v primeru Pukanić, sicer pa so ga z motoristično čelado na glavi posnele tudi nadzorne kamere na kraju umora. Policija je omenjeno čelado našla nekaj mesecev po umoru v Milovanovićevem stanovanju v Doboju v BiH.

Milanović je nekdanji pripadnik srbske policije Milovanović, ki je sicer rojen na Hrvaškem, ima pa tudi državljanstvo BiH, je bivši pripadnik posebne enote srbske policije, ki je večkrat pobegnil iz zapora in ga v Srbiji bremenijo za več kaznivih dejanj v Srbiji. Osiješko sodišče ga poleg tega bremeni vojnih zločinov v Slavoniji in Baranji.

Poleg Milovanovića in Kuzmanovića so za umor Pukanića in Franjića osumljeni še bratranca Robert in Luka Matanić, Amir Mafalani in Slobodan Đurović, ki so priprti na Hrvaškem. Beograjska policija je aprila prijela tudi Sretena Jocića, bolj znanega kot Joca Amsterdam, ki ga sumijo naročanja umora. Policija še vedno išče Bojana Gudurića.

Milanović, ki se je novembra izognil aretaciji v Doboju, je bil med aratacijo oborožen.

Ne spreglejte