Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2016,
15.48

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Charlie Hebdo Francija Nemčija

Četrtek, 24. 11. 2016, 15.48

7 let, 5 mesecev

Francoski satirični časnik Charlie Hebdo se širi v Nemčijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Charlie Hebdo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zaradi povečanega zanimanja v Nemčiji in solidarnosti po terorističnem napadu na pariško uredništvo Charlie Hebdo januarja 2015, bo decembra ta satirični časopis začel izhajati tudi v Nemčiji.

Prihodnji teden bo Charlie Hebdo, ki je v preteklosti večkrat razburjal muslimanski svet z objavo karikatur preroka Mohameda, izšel v nemščini, v prodajo pa bodo dali 200 tisoč izvodov. S to potezo se želi francoski satirični časnik Nemcem zahvaliti za podporo, ki so mu jo izkazali po terorističnem napadu na uredništvo časnika 7. januarja 2015, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi, urednik Stéphane Charbonnier in karikaturisti Jean Cabut, Georges Wolinski, Bernard Verlhac, Bernard Maris, Philippe Honoré, Michel Renaud, Elsa Cayat, Mustapha Ourrad, Ahmed Merabet, Franck Brinsolaro, Frédéric Boisseau.

Sprva le prevodi francoskih izdaj, sčasoma bolj nemški

1. decembra bo torej izšla nemška izdaja revije Charlie Hebdo, vsebovala pa bo večinoma prevode francoske izdaje. V prihodnje želijo Francozi ustvariti bolj nemško različico tednika, sodelovati želijo z nemškimi karikaturisti in avtorji. Nemška različica bo izhajala vsak četrtek, izvod bo stal štiri evre.

Posebno izdajo kupilo skoraj osem milijonov ljudi

Nemci so en teden po napadu islamskih skrajnežev, bratov Saida in Cherifa Kouachija, na pariško uredništvo Charlie Hebdo pokupili 70 tisoč izvodov posebne izdaje časnika, vsak teden pa v Nemčiji prodajo več kot tisoč izvodov izvirne francoske izdaje, poroča Guardian. S posebno izdajo Preživeli, ki je izšla teden dni po napadu, je Charlie Hebdo podrl francoski rekord v prodaji publikacij, po svetu so namreč ljudje pokupili skoraj osem milijonov izvodov. 

Z uspešnim prodorom v Nemčijo bi si Charlie Hebdo močno izboljšal prodajo, saj trenutno proda 60 tisoč izvodov na stojnicah in še 50 tisoč naročnikom. 

Ne spreglejte