Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 10. 2012,
10.35

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Manuel Valls

Četrtek, 25. 10. 2012, 10.35

8 let, 1 mesec

Francoski minister zaradi svoje žene ulice očistil prostitutk in brezdomcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Francoski minister za notranje zadeve Manuel Valls je zanikal trditve, da je policiji naročil, naj spraznijo ulice njegove pariške soseske samo zato, da bi lahko njegova žena nemoteno nakupovala.

Minister Manuel Valls, ki ga nekateri v Franciji imenujejo policist številka ena v državi, naj ne bi imel potrpljenja z brezdomci, ki so se naselili v prestižni soseski v okolici trga Place de la Bastille, kjer minister Valls tudi živi.

Trn v peti prebivalcem, s tem pa tudi ministru, so tudi lokalne prostitutke, ki se že leta zbirajo v okolici opere Bastille. Poleg tega pa je ta predel mesta močno obljuden, saj ga redno obiskujejo turisti in mladi Parižani, ki vsak dan obiskujejo bližnje bare in restavracije. Po tem, ko so ulice v okolici trga Place de Bastille postale veliko bolj "čiste", je satirični tednik La Canard Enchaîné od pristojnih oblasti zahteval pojasnilo. "Takšna so bila naročila notranjega ministra," so jim povedali na ministrstvu.

Prostitutka je pristopila do njegove žene in jo prosila za denar Glede na poročanje tednika naj bi minister policistom naročil, da z ulic preženejo vse prostitutke in brezdomce na zahtevo njegove žene Anne Gravoin, sicer poklicne violinistke. Anne naj bi se svojemu možu pritožila nad tem, da je ena izmed prostitutk pristopila do nje in jo prosila za denar, medtem ko je nakupovala. Kmalu zatem so ulice preplavili možje v modrem, ki so iz okolice trgovine, v kateri je ministrova žena nakupovala, pregnali vse prostitutke, brezdomce in Rome.

"Pred dvema tednoma so se pred trgovino začeli pojavljati policisti. Od takrat pa preganjajo ljudi sem in tja, ves dan," je povedal eden od upravnikov trgovine, v kateri je ministrova žena nakupovala. "Še nikoli nisem videla česa takšnega. Ko so me pregnali, so mi rekli, da se bodo vrnili," je za tednik La Canard Enchaîné povedala ena izmed prostitutk.

Minister vztrajno zanikal vsa namigovanja Ko je tednik s tem soočil ministra, je ta zanikal trditve. Pariška policija je odgovorila, da je njihov pristop bolj agresiven zaradi pritožb politikov in prebivalcev, ki so zahtevali takojšnje ukrepanje policije. "Pretekli teden je naše policiste napadla vinjena mladina," so povedali na policiji. Kljub njihovim trditvam pa naj bi policisti razkrili drugačno zgodbo. "Ministrova žena je bila šokirana, ko je do nje pristopila prostitutka, ki jo je prosila za denar," je tedniku razkril eden od policistov.

Vendar ni prvič, ko je francoski politik na pomoč poklical policijo, da bi zadovoljil svojo ženo. Tudi Charles de Gaulle naj bi po naročilu svoje konservativne žene Yvonne iz okolice trga Place de la Madelaine pregnal prostitutke. Presenetljivo, kljub vsemu je minister Valls trenutno eden bolj priljubljenih politikov, saj ima kar 75-odstotno podporo.

Ne spreglejte