Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 2. 2020,
9.44

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

4

Natisni članek

Koronavirus križarka Diamond Princess Tajvan

Nedelja, 16. 2. 2020, 9.44

4 leta, 2 meseca

Novi koronavirus prvo smrtno žrtev zahteval tudi na Tajvanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

4

Koronavirus | Na Tajvanu so zabeležili prvi primer smrti zaradi epidemije covid-19. | Foto Reuters

Na Tajvanu so zabeležili prvi primer smrti zaradi epidemije covid-19.

Foto: Reuters

Še tretji dan zapored se je v kitajski provinci Hubei, ki jo je epidemija koronavirusa najbolj prizadela, število novih okužb zmanjšalo. Tri države so napovedale evakuacijo svojih državljanov s križarke, ki je zasidrana pred Japonsko. Prvi primer smrti zaradi covid-19 so medtem zabeležili na Tajvanu.

V kitajski provinci Hubei, ki jo je epidemija covid-19 najbolj prizadela, so tretji dan zapored zabeležili upad novih okužb z novim koronavirusom, ki je doslej na celinski Kitajski zahteval 1665 smrtnih žrtev, poroča STA. Okuženih je več kot 68 tisoč ljudi. Z izjemo province Hubei je število novih primerov okužb z novim koronavirusom upadlo 12. dan zapored.

MWC, MWC 2017
Novice Hud udarec za Mobile World Congress: Kaj vse je odneslo letošnjo "Barcelono"?

Prva smrtna žrtev tudi na Tajvanu

Generalni direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus je ob tem že opozoril, da je "nemogoče predvideti smer, v katero bo šla epidemija". "Vse vlade, podjetja in medije smo pozvali, naj sodelujejo z nami, da bomo zagnali ustrezno raven preplaha, ne da bi podpihovali histerijo," je na münchenski varnostni konferenci dejal Tedros.

Zunaj Kitajske so doslej zabeležili približno 700 okužb in štiri smrtne primere. V soboto so prvi primer smrti zaradi covid-19 zabeležili tudi v Evropi, danes pa so ga potrdili na Tajvanu. Zaradi covid-19 je v soboto umrl starejši taksist iz osrednjega Tajvana, ki so ga v bolnišnico v začetku februarja sprejeli zaradi težav z dihanjem, piše STA.

Koronavirus
Novice Prva smrt zaradi koronavirusa tudi v Evropi

Na križarki okuženih 355 ljudi

Največ okužb z novim koronavirusom zunaj celinske Kitajske so doslej zabeležili na Japonskem, in sicer na ladji za križarjenje Diamond Princess, ki je pred japonsko obalo v karanteni od 5. februarja. Na ladji je po zadnjih podatkih okuženih 355 ljudi. 

ZDA, Kanada in Hongkong so sicer napovedale, da nameravajo z ladje evakuirati svoje državljane. Ob tem so dodali, da bodo morali vsi, ki se bodo vrnili v domovino, v 14-dnevno karanteno. Prvi ameriški turisti so kasneje v nedeljo zvečer po lokalnem času že začeli zapuščati ladjo. V skupinah so se nato vkrcali na avtobuse, ki jih vozijo vozniki, oblečeni v zaščitne obleke. Nekateri ameriški turisti so sicer zavrnili možnost, da bi zapustili ladjo.

Največ okužb z novim koronavirusom zunaj celinske Kitajske so doslej zabeležili na Japonskem, in sicer na ladji za križarjenje Diamond Princess, ki je pred japonsko obalo v karanteni od 5. februarja. | Foto: Reuters Največ okužb z novim koronavirusom zunaj celinske Kitajske so doslej zabeležili na Japonskem, in sicer na ladji za križarjenje Diamond Princess, ki je pred japonsko obalo v karanteni od 5. februarja. Foto: Reuters

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom so potrdili tudi med potniki z ladje za križarjenje Westerdam, ki ji je vplutje in izkrcanje potnikov v petek dovolila Kambodža. Okužbo so potrdili pri 83-letni Američanki, ki je iz Kambodže odpotovala v Malezijo. Malezijske pristojne oblasti so danes sporočile, da so potnico odpeljali v bolnišnico v malezijski prestolnici Kuala Lumpur.

Ameriška turistka je bila med 145 potniki, ki so se želeli prek Malezije vrniti domov. Ob prihodu v Malezijo sta skupaj s soprogom dobila simptome, ki so značilni za okužbo z novim koronavirusom. Test pri 85-letnemu soprogu je bil negativen.

peking Beijing zrak onesnaženje Kitajska
Novice Novi ukrepi zaradi koronavirusa: ko se vrnejo v Peking, morajo za 14 dni v karanteno
Ne spreglejte