Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 2. 2022,
16.08

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

2

Natisni članek

Apple Amsterdam policija drama

Sreda, 23. 2. 2022, 16.08

2 leti, 2 meseca

Drama v Applovi prodajalni: toliko denarja je zahteval ugrabitelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

2

foto | Obsežna policijska akcija je trajala pet ur.  | Foto posnetek zaslona

Obsežna policijska akcija je trajala pet ur.

Foto: posnetek zaslona

Kot smo pisali že včeraj, je moški v prodajnem centru ameriškega tehnološkega velikana Apple zadrževal več ljudi. Danes je policija sporočila, da je zahteval 200 milijonov evrov v kriptovaluti. Po spodletelem ropu, ki je trajal več ur, so policisti hudo poškodovanega osumljenca odpeljali v bolnišnico, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sedemindvajsetletnik iz Amsterdama je v torek pozno popoldne s strelnim orožjem vstopil v trgovino Apple na trgu Leidseplein. Policija je na kraj dogodka nemudoma napotila posebne policijske enote. Pri tem so izpraznili in zaprli trg ter evakuirali okoliške zgradbe.

Imel je enega talca, štiri osebe so se skrile v omari 

V Applovi prodajalni je bilo ujetih več oseb. Ropar je kot talca zadrževal bolgarskega državljana, medtem ko so se druge štiri osebe v zgradbi skrile v omare. Pristojne oblasti so se sprva bale, da osumljenec zadržuje več talcev, vendar ta naj ne bi vedel, da se osebe skrivajo v stavbi.

Načelnik policije Frank Paauw je na novinarski konferenci povedal, da je osumljenec, preden ga je prijela policija, zahteval 200 milijonov v kriptovaluti.

Roparju je pot prestregel policijski avtomobil, utrpel je hude poškodbe 

Dramatična preizkušnja se je končala po petih urah, ko je osumljenec prosil za vodo. Talec je ob dostavi vode pobegnil, ropar pa mu je sledil na ulico, kjer ga je zadel policijski avtomobil. Policisti so s pomočjo robota preverili, ali ima pri sebi eksploziv. "Avto posebnih enot se je odzval zelo ustrezno in pozorno," je dejal Paauw in hkrati pohvalil talca za njegov pogum.

Dodal je, da so osumljenca hudo poškodovanega odpeljali v bolnišnico, preiskava incidenta pa se nadaljuje. Paauw je pozneje na Twitterju zapisal, da moški pri sebi ni imel eksploziva.

Vse Applove trgovine na Nizozemskem so danes zaprte, kraj torkovega zajetja talcev pa bo ostal zaprt tudi v četrtek, je sporočilo podjetje.

Amsterdam
Novice V Amsterdamu se odvija obsežna policijska akcija
Ne spreglejte