Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 7. 2016,
6.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

Donald Trump republikanci volitve v ZDA 2016

Sreda, 20. 7. 2016, 6.45

6 let, 6 mesecev

Donald Trump uradno dobil predsedniško nominacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
republikanci, konvencija, Cleveland, Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Delegati republikanske nacionalne konvencije v Clevelandu so po oddaji glasov iz svojih držav uradno potrdili Donalda Trumpa za predsedniškega kandidata stranke, Mika Pencea pa za podpredsedniškega kandidata.

Trump bo nominacijo uradno sprejel v četrtek, zadnji dan konvencije.

Drugi dan konvencije v Clevelandu so govorniki nadaljevali napade na najverjetnejšo demokratsko kandidatko Hillary Clinton. Guverner New Jerseyja Chris Christie, nekdanji tožilec, je med govorom dvignil lutko Clintonove, množica pa je vzklikala: "Zapri jo!"

Med govorniki so bili tudi Trumpovi otroci. Hči Tiffany je povedala nekaj osebnih zgodb o svojem očetu, ki jo je motiviral, da v življenju trdo dela. Trumpov najstarejši sin Donald mlajši je razglasil, da je newyorški milijarder prejel dovolj glasov za nominacijo: "Čestitam, oče, radi te imamo."

"Ko mu ljudje rečejo, da se nečesa ne da narediti, je to zagotovilo, da bo to naredil," je povedal o svojem očetu, o Clintonovi pa dejal, da predstavlja tveganje, ki si ga ZDA ne morejo privoščiti.

Trump je prisotne na konvenciji nagovoril prek videa in dejal, da je nominacija čast. "To je gibanje, vendar moramo iti do konca. Pod našim vodstvom bodo na prvem mestu Američani," je dejal.

Nove obtožbe o plagiatorstvu
Tudi drugi dan konvencije se Trumpovi niso izognili obtožbam o prepisovanju. Potem ko je prvi dan zbrane nagovorila Melania Trump in bila takoj deležna obtožb, da je del govora prepisala od Michelle Obama, je moral pisec govora Donalda Trumpa zanikati trditve, da je bil del govora zelo podoben članku, ki je bil maja objavljen v reviji The American Conservative. Da ne gre za plagiat, je zatrdil tudi avtor članka F. H. Buckley.

Ne spreglejte