Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
7.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,30

2

Natisni članek

FBI Donald Trump ZDA prisluškovanje Barack Obama

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 7.22

6 let, 6 mesecev

Direktor FBI se je odzval na Trumpove trditve o prisluškovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,30

2

donald trump | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Direktor ameriškega FBI James Comey je pravosodno ministrstvo pozval, naj javno ovrže obtožbe predsednika Donalda Trumpa, da je nekdanji predsednik Barack Obama med volilno kampanjo prisluškoval njegovim telefonom.

Comey se je za poziv odločil, ker meni, da "za to ne obstajajo nikakršni dokazi", poleg tega pa naj bi Trumpove trditve "namigovale, da je FBI kršil zakon", poroča New York Times.

Obamov tiskovni predstavnik je Trumpove navedbe zanikal

Trump je v nedeljo Obamo obtožil prisluškovanja njegovim telefonskim pogovorom med lansko volilno kampanjo. Za to ni predložil nobenih dokazov, Obamov tiskovni predstavnik pa je Trumpove navedbe zanikal.

"Kako nizko se je spustil predsednik Obama"

"Stavim, da bi dober odvetnik lahko naredil velik primer iz dejstva, da je predsednik Obama oktobra, tik pred volitvami, prisluškoval mojim telefonskim pogovorom!" je na Twitterju zapisal Trump.

"Kako nizko se je predsednik Obama spustil, da je prisluškoval mojim telefonskim pogovorom med zelo svetim volilnim procesom. To je Nixon/Watergate. Grd (ali pokvarjen) fant!" je dodal.

Kasneje je še pozval kongres, naj preišče, ali je administracija njegovega predhodnika zlorabila položaj pred lanskimi predsedniškimi volitvami, je sporočila Bela hiša.

Trump pobesnel nad najbližjimi sodelavci

Ameriška televizijska mreža CNN medtem poroča, da je bilo v Trumpovem kabinetu v Beli hiši pretekli konec tedna precej napeto. Trump je domnevno pobesnel zaradi zgodbe okoli pravosodnega ministra Jeffa Sessionsa ter stresel jezo nad najbližje sodelavce, ker so dopustili, da je ta zgodba prišla v javnost.

"Nihče ga še ni videl tako besnega," je dejal neimenovani vir. CNN je objavil tudi video posnetek Trumpovega urada, v katerem je videti razgreto razpravo med Trumpom, njegovim svetovalcem Stevom Bannonom ter Jaredom Kushnerjem in Ivanko Trump.

Pretekli teden je v javnost prišlo, da se je Sessions v času predsedniške kampanje dvakrat sestal z ruskim veleposlanikom v ZDA Sergejem Kisljakom, medtem ko je senatnemu odboru pred nastopom položaja zatrdil, da z Rusi ni komuniciral. Demokrat so zato ministra pozvali k odstopu.

Trump se je na to odzval prek Twitterja: "Isti ruski veleposlanik, ki se je srečal z Jeffom Sessionsom, je obiskal Obamovo Belo hišo 22-krat, od tega samo lani štirikrat."

Ne spreglejte