Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
22. 8. 2017,
7.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

Natisni članek

gasilci Hrvaška požar

Torek, 22. 8. 2017, 7.33

6 let, 6 mesecev

Dalmacija gori, zaradi požara prijeli več mladeničev #video

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,85

Zaradi požarov v Dalmaciji so na Hrvaškem vpoklicali vse gasilce. Hrvaško obrambno ministrstvo je pripravljeno poslati dodatnih 400 vojakov, na pomoč so že prišla vojaška letala za gašenje.

Video: Planet TV

V Pristegu in Lišanima Ostrovičkim, kjer je okoli 50 metrov od hiš minsko področje, so gasili celo noč. Stanje se je umirilo, včeraj pa je eksplodiralo med 70 in 80 min, danes čez dan pa je močna burja ponovno razplamtela ogenj, ki se je hišam približal na 200 do 300 metrov. V bližini hiš se ponovno sliši eksplozije min.

 

Kje na Hrvaškem gori:

Hrvaška, požar | Foto: DUZS.hr Foto: DUZS.hr

Požar s planine Promine se je približal mestu Drniš gasilci in prebivalci uspeli ubraniti. Pri gašenju požara v okolici Drniša, ki se na težko dostopnem terenu razteza na šestih kilometrih, sodeluje okoli 250 gasilcev in sto vojakov. Na prizorišču so tudi vojaška letala, da pomagajo letalom za gašenje požarov.

V naselju Velušić je zgorela prazna hiša.

"Vse sile so na terenu in branijo mesto Drniš. Razporejamo sile in oblikujemo linijo obrambe, da bi obranili mesti Siverić in Badanj," je za hrvaške medije povedal predstavnik civilne zaščite mesta Drniš Tomislav Dželalija. Za zdaj so hiše ubranili pred ognjem.

Danes zjutraj je zagorelo tudi na Braču., požar je sedaj lokaliziran.

V ponedeljek zvečer je zagorelo tudi blizu Omiša, ponoči pa se je ogenj razširil tudi zaradi močne burje, ki otežuje gašenje. Požar na Dubcih trenutno ne ogroža naselja.

Avtocesta A1 Zagreb-Split-Ploče je odprta za ves promet, med Benkovacem in Pirovacem pa je hitrost zaradi dima omejena na 60 kilometrov na uro.

Tako je videti vožnja po avtocesti skozi dim od požara:

 

Zjutraj so okrepili tudi število gasilcev za gašenje požara na Hvaru, v Starem Gradu je zagorelo včeraj zjutraj. V ponedeljek je samo v zadarski županiji izbruhnilo 30 požarov.

Mladeniči osumljeni, da so zanetili požar

V ponedeljek popoldne so na policijsko postajo Knin pripeljali pet mladoletnikov in enega 18-letnika zaradi suma, da so povezani s požarom pri Kistanju. Eden izmed njih, 17-letnik, je po poročanju hrvaških medijev prižgal ogenj, ki pa je nato ušel izpod nadzora. Ko so mladeniči to ugotovili, so pobegnili, a jih je opazila uslužbenka nacionalnega parka Krka in jih prijavila policiji. Hrvaški notranji minister Dožinović je sicer sporočil, da so prijeli sedem oseb. Dva mladeniča sta državljana Republike Srbske.

Policija v Zadru pa je potrdila, da so zaradi suma podtikanja požarov priprli še eno osebo.

Ne spreglejte