Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
13. 7. 2016,
16.35

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

brexit maček David Cameron

Sreda, 13. 7. 2016, 16.35

4 leta, 10 mesecev

Cameron z nasmeškom zapušča ulico Downing, a maček Larry ostaja

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Foto: Getty Images

Selitveni kombiji so že včeraj naložili vso lastnino družine Cameron, maček Larry pa bo, kot kaže, ostal na ulici Downing.

David Cameron se je poslovil od stanovanja na ulici Downing. | Foto: Reuters David Cameron se je poslovil od stanovanja na ulici Downing. Foto: Reuters

Na Downing Street 10 je bilo že včeraj pestro, ko so prišli selitveni kombiji in pomagali Davidu Cameronu ter njegovi družini pri selitvi. Premierju je bilo danih 48 ur, da zapusti prostore, ki so že dve stoletji rezidenca in urad predsednika vlade Združenega kraljestva.

Cameron se je že izselil. | Foto: Getty Images Cameron se je že izselil. Foto: Getty Images

Luksuzno bivališče morajo danes zapustiti vsi, le mačku Larryju so prizanesli s to "sramoto", kot pišejo nekateri mediji. Belo-sivi mešanček bo še naprej lepo kraljeval v kabinetu, kjer pa bo njegova nova gospodarica notranja ministrica Theresa May. Tiskovni predstavnik kabineta je pred dnevi oznanil, da bo Mayeva posvojila Larryja, ki so ga pred petimi leti pripeljali iz zavetišča v želji, da bi reševal težave s podganami in mišmi.

Larry si je že dobro ogledal novo cimro. | Foto: Getty Images Larry si je že dobro ogledal novo cimro. Foto: Getty Images

Larry ima vse pod nadzorom. | Foto: Getty Images Larry ima vse pod nadzorom. Foto: Getty Images

A kot kaže, David prav nič ne obžaluje odhoda, saj si je pred dvema dnevoma, ko je oznanil, da se bo danes izselil, veselo mrmral neko melodijo.

Ker je osvojil srca mnogih, vsak dan dobiva darila in priboljške. | Foto: Getty Images Ker je osvojil srca mnogih, vsak dan dobiva darila in priboljške. Foto: Getty Images  

Larry, vladni maček

Larry je na ulico Downing prišel 15. februarja 2011 in je prvi maček v kabinetu, ki so mu dali naziv "prvi mačji minister" ali "vladni maček".

V rezidenco je prišel iz mačjega zavetišča, kjer so prepoznali njegove odlične lovske spretnosti, s katerimi ni razočaral niti v kabinetu.

S svojo pojavo in prijaznostjo je osvojil srca mnogih Britancev in predstavnikov medijev, zaradi česar mu mnogi vsakodnevno pošiljajo darila in priboljške.

Larry dneve preživlja z ovohavanjem in pozdravljanjem gostov, preverjanjem varnosti in preizkušanjem novega pohištva za spanje.

Ne spreglejte