Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 12. 2022,
13.18

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

22

Natisni članek

testiranje COVID-19 Kitajska

Petek, 30. 12. 2022, 13.18

1 leto, 3 mesece

Britanci ocenjujejo: na Kitajskem zaradi virusa covid-19 vsak dan umre okoli devet tisoč ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,13

22

Kitajska | Kot smrt zaradi covida bodo na Kitajskem evidentirali izključno umrle zaradi posledic tega virusa, ne pa tudi umrlih, ki so bili sicer okuženi s covidom, a so umrli zaradi drugih bolezni. | Foto Reuters

Kot smrt zaradi covida bodo na Kitajskem evidentirali izključno umrle zaradi posledic tega virusa, ne pa tudi umrlih, ki so bili sicer okuženi s covidom, a so umrli zaradi drugih bolezni.

Foto: Reuters

Približno devet tisoč ljudi na Kitajskem vsak dan umre zaradi okužbe z novim koronavirusom, na podlagi zdravstvenih podatkov ugotavlja britansko podjetje Airfinity, ki se ukvarja z analizo podatkov. Število smrti se je v primerjavi s prejšnjim tednom skoraj podvojilo, potem ko se virus covid-19 vse hitreje širi med populacijo, poroča Reuters. Medtem kitajske oblasti poročajo o precej nižjem številu smrti bolnikov zaradi covid-19. 

Od novembra, ko so na Kitajskem prenehali izvajati ničelno politiko proti širjenju covid-19, ko so ukinili redno PCR-testiranje in objavo podatkov o asimptomatskih primerih, se je stanje v državi izjemno poslabšalo. Britansko podjetje Airfinity na podlagi zdravstvenih podatkov ugotavlja, da se je število smrti v primerjavi s prejšnjim tednom skoraj podvojilo, vrhunec pa pričakujejo okoli 23. januarja, ko naj bi po njihovih predvidevanjih zaradi okužbe s covid-19 dnevno umrlo tudi do 25 tisoč ljudi. 

Število okuženih s covid-19 bo po njihovih ocenah vrh doseglo okoli 13. januarja, ko bi lahko bilo 3,7 milijona potrjenih primerov. 

covid-19, Kitajska
Novice Kitajska 8. januarja ukinja karanteno ob vstopu v državo

Ugotovitve britanskega podjetja so sicer v nasprotju z nekaj tisoč primeri, o katerih vsak dan poročajo kitajske zdravstvene oblasti, potem ko so po vsej državi ukinili redno PCR-testiranje, oblasti pa so svoje delovanje s preprečevanja okužb preusmerile na njihovo zdravljenje.

Kljub rekordnemu porastu primerov so Kitajske oblasti do 7. decembra poročale le o desetih smrtih zaradi okužbe s covid-19. Da smrt posameznika, okuženega s koronavirusom, štejejo med tiste, ki so umrli zaradi covida, mora biti razlog smrti odpoved dihanja. Če pa posameznik umre zaradi drugih bolezni ali stanj, tudi če je okužen s koronavirusom, te smrti ne prištevajo med žrtve covida. 

Kitajska covid-19
Novice Kaotične razmere na Kitajskem zaradi pomanjkanja zdravil
Kitajska koronavirus avtomobili
Novice Kaos na Kitajskem: Čez zimo nas čakajo trije valovi koronavirusa
Ne spreglejte