Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2011,
8.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

zahvalni dan ZDA

Sreda, 23. 11. 2011, 8.25

8 let

Američani se pripravljajo na zahvalni dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ameriška avtomobilistična zveza ocenjuje, da se bo za letošnji zahvalni dan, ki ga v ZDA praznujejo ta četrtek, na pot odpravilo 42,5 milijona Američanov oziroma štirje odstotki več kot lani.

Ameriški predsednik Barack Obama bo v vrtu pred Belo hišo tradicionalno pomilostil dva purana, ki ne bosta končala na praznični mizi, temveč bosta doživela visoko puranjo starost na nekdanjem posestvu prvega predsednika ZDA Georga Washingtona Mount Vernon.

Osnova tradicionalne pojedine je puran Osnova tradicionalne pojedine na zahvalni dan, ko se Američani spominjajo prihoda prvih stalnih evropskih priseljencev na severni del nove celine, je namreč puran.

V desetih minutah požrla 2,4 kilograma puranjega mesa Ob tej priložnosti po ZDA prirejajo tudi različna bizarna tekmovanja. Na Manhattnu v New Yorku je bilo tako že v torek tekmovanje v goltanju puranjega mesa. Tekmovalci so imeli na voljo deset minut, da spravijo vase čim več od 4,5 kilogramov težkega pečenega purana. Zmagala je 42-letna lastnica restavracije iz Virginije Sonya Thomas, ki je požrla 2,4 kilograma puranjega mesa, kar je okrog pol kilograma več kot njen najbližji zasledovalec Eric Booker, sicer sprevodnik na podzemni železnici.

Želodec je na tekmovanje pripravljal s požiranjem kuhanih zeljnih glav Zmaga Thomasove je toliko večja, ker s svojimi 46 kilogrami tehta štirikrat manj kot Booker, ki je želodec na tekmovanje pripravljal s požiranjem kuhanih zeljnih glav. Thomasova je za trud domov odnesla 1851 dolarjev denarne nagrade.

Nekateri taborijo pred trgovinami in čakajo črni petek Medtem pa nekateri že nekaj dni taborijo pred trgovinami po ZDA pred tako imenovanim črnim petkom, ko bodo uprizorili stampedo za malce cenejše televizorje, računalnike in drugo blago. Kot običajno, je tudi tokrat pričakovati poročila o pomendranih kupcih, izključene pa niso niti smrtne žrtve.

Ne spreglejte