Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
1. 2. 2017,
13.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

2

Natisni članek

SDS Matej Tonin NSi Zvonko Lah

Sreda, 1. 2. 2017, 13.41

6 let, 6 mesecev

Zvonko Lah bo v NSi lažje dihal

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

2

Zvonko Lah | Foto David Kos

Foto: David Kos

"Čeprav sem v novi stranki šele prvi dan, pričakujem, da bo bistveno lažje in prijetneje dihati s poslansko skupino NSi kot pa v nekdanji SDS," je ob prestopu v NSi dejal Zvonko Lah.

Nekdanji poslanec SDS Zvonko Lah je od včeraj član NSi, od danes pa tudi član poslanske skupine NSi. Ta po novem šteje šest članov, torej toliko kot SD in ZL.

Njen vodja Matej Tonin je na tiskovni konferenci poudaril, da so ga medse sprejeli brezpogojno. "Lahov vstop v poslansko skupino je bil zahteven, saj je moral skozi štiri strankina sita. Vsi štirje organi so pritrdili njegovim kvalitetam, ki bodo doprinesle k še boljšemu delu poslanske skupine," je uvodoma dejal Tonin.

Lah, ki je bil v preteklosti tudi podjetnik in župan, bo prevzel dolžnosti in obveznosti v odboru DZ za infrastrukturo, preiskovalni komisiji DZ o TEŠ 6, mandatno-volilni komisiji in ustavni komisiji.


Morda vas zanima še:

Poslanec Zvonko Lah: Če ne bom izstopil, me bodo pa iz SDS izključili
Nezadovoljstvo v SDS: več poslancev želi pod okrilje NSi


Lah je bil kot nepovezani poslanec omejen

Lah, ki je iz stranke SDS izstopil avgusta lani, je kot nepovezani poslanec ugotovil, da je bil pri svojem delu omejen. Ni mogel biti član nobenega odbora DZ, ni imel pravice glasovanja, na plenarnih sejah pa mu je pripadala le petminutna razprava.

"Ker bi kdaj rad tudi kaj več povedal, sem se odločil za prestop v eno izmed poslanskih skupin. Glede na to, da se z večino poslancev NSi dobro razumem in mi je njihov program blizu, sem se odločil za vstop v NSi. Prav tako so mi dobro poznana področja, ki so v poslanski skupini NSi predstavljala šibko točko. Tu mislim predvsem na lokalno samoupravo, okolje in prostor ter prometno infrastrukturo," je dejal Lah.

Čeprav je v novi stranki šele prvi dan, pričakuje, da bo "bistveno lažje in prijetneje dihati s poslansko skupino NSi kot pa z SDS". Na vprašanje, kakšni so zdaj odnosi z njegovo nekdanjo poslansko skupino, odgovarja, da s poslanci, s katerimi se je razumel, sprememb v odnosih ni, pri tistih, s katerimi ni mogel delati, pa tudi zdaj ne pričakuje bistvenih sprememb. Dodal je, da do nekdanje stranke ne goji večjih zamer.

Tonin je dejal, da so v NSi dobrodošli vsi, ki želijo izpolnjevati program stranke in tako pomagati k vzpostavitvi "čim bolj normalne države".

Ne spreglejte